31 березня 2024, 11:30

Наступу на Харків не буде: у Кремля інша ідея – Ауслендер

Наразі немає фактів, що вказують на підготовку РФ до наступу на Харків, запевняє Сергій Ауслендер.

Наступу на Харків не буде: у Кремля інша ідея – Ауслендер

Формування росіянами ударного угруповання, яке могло б здійснити наступ на Харків, наразі немає.

Про це у своєму блозі пише ізраїльський військовий журналіст Сергій Ауслендер.

Він зазначив, що у РФ є два варіанти наступу на Харків: через Куп'янський напрямок і з боку кордону. Обидва варіанти вдалими не назвеш.

Куп'янсько-лиманський напрямок дуже важкий з військової точки зору. На цій ділянці географія грає проти окупанта, та найскладніше - це перекидання сил через річку Оскіл, до якої ще йти та йти.

Простішим варіантом для РФ був би наступ із Бєлгородської області, як на початку повномасштабного вторгнення. Там і відстань коротша, і немає значних географічних перешкод. Однак цю загрозу військове командування України прекрасно розуміє, та, вочевидь, оборона там побудована на найвищому рівні. Легкої прогулянки у ЗС РФ точно не вийде.

Військовий експерт запевнив, що для спроби окупувати Харків Росії будуть потрібні дуже великі сили, без мобілізації у цьому разі не обійтися. Формування такого великого ударного угруповання непоміченим точно не залишиться.

"Для штурму харківської агломерації потрібно сформувати угруповання тисяч у 200 мінімум із технікою, а без мобілізації це неможливо. Усі, хто зараз добровільно або не дуже потрапляють в армію, з коліс ідуть на поповнення втрат на фронті. Угруповання треба зосередити у Бєлгородській області, потім розгорнути у бойові порядки та тільки потім починати наступ. Щоб розвідка ЗСУ цього не помітила, повірити у таке не можу", - розповів Ауслендер.

Він вважає, що Кремль блефує, розганяючи чутки про наступ на Харків. Найімовірніше, військове командування РФ готує зовсім іншу операцію.

"Вважаю, та ця думка зараз багатьом не сподобається, ідея у них інша: вони намагатимуться Харків просто зруйнувати, у тому сенсі, повністю зробити непридатним для життя", - повідомив журналіст.

Він уточнив, що захистити місто від цієї долі може тільки сильна ППО за участю авіації.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини