28 березня 2024, 19:34

"Не бийте нас, ми хороші", – Швець пояснив, чим опікується путінська пропаганда в останній тиждень

Російські ЗМІ сьогодні вивергають наративи, в яких неприкрито підлещуються до "ІДІЛ", намагаючись виклянчити до себе нейтральне ставлення, заявив Юрій Швець.

"Не бийте нас, ми хороші", – Швець пояснив, чим опікується путінська пропаганда в останній тиждень

Російські пропагандисти у зв'язку з відомими подіями у Підмосков'ї трохи вщухли в українському питанні та переключилися на відбілювання себе перед "ІДІЛ". Вони рвуть на собі сорочки та мало не клянчать у ісламістських терористів нейтрального до себе ставлення.

Про це заявив військово-політичний аналітик, колишній радянський розвідник Юрій Швець на своєму YouTube-каналі.

На думку аналітика, відкриття для Росії другого фронту у вигляді "ІДІЛ" смертельно небезпечне для країни-агресора, саме тому останні три-чотири дні путінські пропагандисти зі шкіри пнуться геть, щоб довести, що це не "ІДІЛ" на них напало. Вони клянуться у тому, що у них немає жодних проблем з "ІДІЛ". Намагаються запевнити "ІДІЛ" у тому, що вони відчувають до нього найкращі почуття, та кажуть, нібито у них найкращі стосунки з тими, кого вони вважають близькими до "ІДІЛу", наприклад із хуситами.

"Там навіть хтось заїкнувся про "Талібан", хоча це ворог "ІДІЛу". Коротше кажучи, вони буквально стеляться перед терористами та кажуть, що це один із найстрашніших, але майстерно придуманих меседжів Заходу - прагнення перевести стрілки з України як організатора теракту на "ІДІЛ"", - пояснив Швець.

Також експерт нагадав про те, що Путін насамперед після подій у Красногорську зателефонував Рахмону (президенту Таджикистану - ред.), а також лідерам Узбекистану, Туреччини та Сирії, тобто представникам тих держав, де так чи інакше працює "ІДІЛ".

Західні експерти зазначають, що внаслідок тортур ФСБ щодо таджиків особисті стосунки Рахмона та Путіна різко ускладнилися. Рахмон вважає, що те, що сталося, - це образа всього таджицького народу.

"У Росії зараз напружено працюють над концепцією того, що їм робити. І головне зусилля полягає у тому, щоб довести своїй публіці й усьому світу, а насамперед "ІДІЛ", що у них немає жодних проблем", - підсумував Швець.


Раніше Олександр Невзоров порівняв "ІДІЛ" і РФ: "Мерзенна організація, але поводиться делікатніше, ніж Росія".

Автор: Юрий Швец

Останні новини