21 лютого 2024, 16:15

Історія з Мурзом – прелюдія до справжнього цунамі, яке ще захлесне всю Росію

У російському суспільстві на тлі війни наростають протиріччя, що у майбутньому виллється у дуже криваві події, вважає Денис Казанський.

Історія з Мурзом – прелюдія до справжнього цунамі, яке ще захлесне всю Росію

Смерть військового ЗС РФ і Z-патріота Андрія Морозова, якого до суїциду довели свої, це ознака дуже серйозних проблем у російському суспільстві.

Про це у своєму блозі у Telegram написав український журналіст і блогер Денис Казанський.

Покійний Морозов був справжнім фанатиком-сталіністом. Він люто ненавидів Україну, мріяв про її знищення та брав найактивнішу участь у війні з 2014 року. Росіянин, зокрема, був одним із найефективніших Z-волонтерів: займався постачанням окупантів на фронті, насамперед технічним. Крім цього, він був одним із небагатьох, хто не боявся відкрито говорити про недоліки ЗС РФ, сподіваючись у такий спосіб їх виправити.

Смерть такого небезпечного військового-активіста РФ - це свято для України. І показово, що ліквідували його товариші по "русскому миру", а не ЗСУ. Ультрапатріоти цькуванням і погрозами довели російського військового до суїциду.

Загалом, за його словами, головною національною ідеєю сучасної Росії є ненависть, "концентрована злість" до України й українців, Заходу, всіх, хто не поділяє ідеї та думки Москви.

"З перших днів війни 2014-го переносники "русского мира"почали жерти один одного. Постійний "дружній вогонь", перестрілки, тортури на підвалах своїх же", - зазначив журналіст.

Він нагадав, що нині покійний Мурз у 2014 році, приїхавши на Донбас воювати за "русский мир", потрапив у полон до російських же "козаків". Його жорстоко катували, прийнявши за українського шпигуна. Тільки дивом він тоді врятувався.

"Ця ненависть почала пожирати тих, хто випустив її з пляшки... Усе, що відбувається зараз, - тільки прелюдія до справжнього цунамі, яке ще захлесне всю Росію. Всі ці випущені з в'язниць зеки, маніяки, збоченці, всі ці воєнкори, які звихнулися від крові, - все це ще відгукнеться великою всеросійською різаниною всіх проти всіх, океаном крові", - висловив упевненість Казанський.

Контекст

Серйозні проблеми у Морозова виникли після того, як він випустив пост про 16 тисяч ліквідованих військових РФ під час наступу на Авдіївку. Z-патріот жорстко розкритикував військове керівництво РФ за "м'ясні штурми". Його у відповідь почали цькувати кремлівські пропагандисти, а командування його ж підрозділу погрозами змусило видалити повідомлення про втрати. Це стало для ультрапатріота останньою краплею - він застрелився.

Раніше з'явилося відео росТБ із нападками, після чого окупант Морозов наклав на себе руки.

Ми також писали, що Морозов наклав на себе руки, назвавши Соловйова "повією".

Автор: Денис Казанский

Останні новини