12 січня 2024, 08:38

Операція США та Британії в Ємені не війна: хуситам, які втратили береги, показали їхнє місце

Масований авіаудар по хуситах не виллється у велику війну на Близькому Сході, упевнений Ель Мюрид.

Операція США та Британії в Ємені не війна: хуситам, які втратили береги, показали їхнє місце

Сполучені Штати разом із Великою Британією завдали масованого авіаудару по базах хуситів, які створили загрозу світовій економіці. Кремлівська пропаганда з цього приводу перезбудилася, заговоривши про початок великої війни на Близькому Сході. Насправді, загроза масштабного конфлікту у цій історії невелика.

Про це пише у своєму блозі відомий російський блогер Анатолій Несміян (відомий також під ніком Ель Мюрид).

Причиною ескалації було те, що хусити "втратили береги", спробувавши заблокувати судноплавство у Червоному морі. Вони створили загрозу світовій економіці, що не могло залишитися безкарним.

"Світова економіка базується на морських перевезеннях. Морські перевезення засновані на Морському праві. "Ансар Алла", пішовши на оголошення фактично необмеженої морської війни, створила загрозу світовій економіці та порушила Морське право", - пояснив російський експерт.

Він упевнений, що ініціатором всієї цієї історії був Іран, який має величезний вплив на хуситів, зокрема постачаючи терористам озброєння.

"Досить дивно, що лідери хуситів вважали, що піратство на такому важливому маршруті залишиться без уваги. Ще більш дивно, що Іран не зумів пояснити хуситам, що занадто довго грати у капітана Блада небезпечно", - зазначив Мюрид.

Він запевнив, що на цьому етапі ні про яку повномасштабну війну Заходу з Єменом говорити не доводиться, хоч би як про це мріяли у Кремлі.

"Поки що це звичайна каральна акція проти терористів, які сильно зарвалися. Спроба ввести їх у береги. Навіть для відморожених терористів є правила, кордони та стоп-слово", - розповів експерт.

На його думку, якщо після нічних ударів єменські терористи припинять нападати на цивільні судна у Червоному морі, військову операцію Заходу буде згорнуто, а якщо агресія хуситів продовжиться, то їм варто готуватися до нових ударів.

Контекст

У ніч на 12 січня США та Велика Британія ракетами "Томагавк" атакували близько 60 військових об'єктів хуситів у Ємені. Іран у відповідь вибухнув за звичкою погрозами, Росія терміново скликає засідання Радбезу для обговорення операції.

Раніше з'явилися кадри, як США та союзники завдали ударів по 60 цілям у Ємені.

Ми також писали, що Байден зробив заяву про спецоперацію США проти хуситів Ємену.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Эль Мюрид

Останні новини