5 січня 2024, 12:59

Приліт БПЛА по Новоросійську – чорна мітка: 200-річна історія Флоту РФ у Чорному морі добігає кінця

Російський флот через 240 років може бути вигнаний із Чорного моря внаслідок агресивної політики Кремля, вважає Ель Мюрид.

Приліт БПЛА по Новоросійську – чорна мітка: 200-річна історія Флоту РФ у Чорному морі добігає кінця

Увечері 4 січня у російському Новоросійську, куди РФ перекидає свої військові кораблі з окупованого Криму, гриміли вибухи через приліт ударного дрона. Це чорна мітка для всього Чорноморського флоту РФ.

Про це у своєму блозі пише російський оглядач Анатолій Несміян, відомий також під ніком Ель Мюрид.

Він вважає, що одиночний БПЛА запустили по Новосибірську для перевірки берегової системи ППО військового порту РФ. Найімовірніше, незабаром по ньому будуть здійснюватися удари.

"Оскільки Новоросійськ є останнім російським портом на Чорному морі, куди вимушено перебазується Чорноморський флот, то поступове перенесення уваги на нього - питання часу", - пояснив російський експерт.

У Кремлі загрозу усвідомлюють, у зв'язку з чим активно працюють над створенням нового місця базування Чорноморського флоту РФ в окупованій Абхазії. Затія, вважає експерт, вельми сумнівна, оскільки дрони зможуть дістати військові кораблі РФ і там.

Слідом за Балтійським морем, яке вже за фактом перетворилося на внутрішнє море НАТО, Росія втрачає і Чорне море. Більш ніж 200-річна історія Чорноморського та Балтійського флотів РФ ось-ось закінчиться. І це результат абсолютно провальної політики путінського режиму, що сидить при владі у РФ уже понад 20 років.

"Кремль поки що тримає курс на ліквідацію всіх досягнень російської політики, починаючи з петровських часів. Якщо він утримається при владі ще якийсь час, то неминуче повернення до часів Золотої Орди. Не дарма Путін так нахвалював Олександра Невського, що той їздив кланятися ординським ханам", - підсумував російський експерт.

Він попередив, що для нинішньої РФ роль Орди виконає Китай, від якого Москва вже сьогодні критично залежна.

Нагадаємо, знищуючи ворожий флот, ЗСУ переслідують одразу дві мети, пояснив Світан.

Ми також писали, що за 4 місяці ЗСУ знищили 20% Чорноморського флоту РФ.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Эль Мюрид

Останні новини