19 грудня 2023, 21:54

"Путін повторює гляйхшальтунг Гітлера, це тільки початок", – Ейдман

Диктатор РФ Володимир Путін повторює внутрішню політику Гітлера, вважає Ігор Ейдман.

"Путін повторює гляйхшальтунг Гітлера, це тільки початок", – Ейдман

У Росії почалися переслідування письменників, які виступили проти війни. Ту саму політику свого часу здійснював лідер нацистської Німеччини Адольф Гітлер.

Про це у своєму блозі пише відомий російський опозиціонер Ігор Ейдман.

Те, що відбувається з Акуніним, Биковим, видавництвом "Захаров", - це черговий етап путінського гляйхшальтунга. Так називався у Німеччині процес вирівнювання за нацистськими лекалами сфер життя суспільства з видаленням із них усього непокірного та вільнодумного.

Гітлер провів гляйхшальтунг за кілька років, а Путін веде його вже років двадцять. Спочатку було підкорене та зрівняне у підлості телебачення (справа НТВ тощо). Потім прийшла черга політичних інститутів: губернаторів, Думи, партій. Усіх навіть відносно незалежних людей викинули з органів влади, а потім і з політики взагалі.

Далі взялися за освіту, науку, університети, школу. Від дитячих садків до Академії наук - усе було взято під жорсткий ідеологічний контроль влади.

Потім згадали про театри. Після усунення окремих баламутів, на кшталт Серебренникова, їх намагаються вишикувати в одну шеренгу та змусити марширувати слідом за фюрером разом із музеями й іншими "установами сфери культури".

Паралельно гляйхшальтунг було проведено у виданні підручників. Єдині підручники історії покликані ідеологічно зомбувати росіян буквально з дитинства.

Літературу довго не чіпали. Мабуть, вважали її справою другорядною. Мовляв, у наш час мало хто читає книжки, а авторитет письменників невеликий. Але з часом гляйхшальтунг дістався і сюди. Чекісти прийшли за книжками неугодних письменників та їхніми видавцями. І навіть товсті журнали в особі легендарного "Нового мира" швидко вишикувалися - терміново видаляють крамолу.

Глуховський, Акунін, Биков - це тільки перші зарубіжні письменники. Боюся, за ними підуть й інші. Цензура, давно де-факто введена у більшості ЗМІ, повною мірою прийде й у книговидавництво. Ніяких більше Шендеровичів, Сорокіних, Улицьких, Єрофєєвих, Шишкіних та інших крамольників-емігрантів, видаємо тільки письменників-патріотів. Включення будь-якого рукопису у чергу на видання візується особисто Захаром Прилєпіним.

Нагадаємо, Путін погрожує Фінляндії.

Ми також писали, що депутат РФ Гурульов вимагає, щоб військові народжували для Путіна.

Мало того, депутат РФ Гурульов вимагає вбити відомого письменника Акуніна: "Не має бути на цьому світі".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Игорь Эйдман

Останні новини