6 грудня 2023, 14:08

"Економіка РФ входить у смугу нескінченних криз", – Несміян про нову проблему Кремля

У Росії наростає розпад системи керування, який уже проявляється мимовільною появою паливної та продуктової криз в економіці.

"Економіка РФ входить у смугу нескінченних криз", – Несміян про нову проблему Кремля

Російська економіка входить у смугу нескінченних мимовільних криз, оскільки механізми керування практично зруйновані, а кожна криза вирішується у "ручному режимі". Вчора це була криза на паливному ринку, потім трапилася криза з курячим м'ясом, зараз - з яйцями.

Про це пише російський економічний аналітик і блогер Анатолій Несміян, фіксуючи індикатори прояву проблем російської економіки.

У своєму Telegram-каналі він зазначає, що Росія починає скочуватися у ситуацію СРСР перед його розпадом: тоді такого ж роду кризи накривали країну, тільки вони зовні мали інший характер - дефіциту.

"Зникав тютюн, була у дефіциті горілка, потім - чай, потім щось ще, і так без кінця. Зараз усе те саме, тільки замість дефіциту дике зростання цін на конкретний товар або групу товарів. У реальності дефіцит або різке подорожчання - це те саме. Повна аналогія, немає навіть сенсу обґрунтовувати", - пише він.

За словами експерта, головною проблемою пізнього СРСР і нинішньої Росії є розпад системи керування.

"Проблема і тоді, і зараз одна - збільшуваний розпад керування. Не бачити цього може тільки той, хто зовсім не бажає це бачити", - пише він.

Нагадаємо, ціна російської нафти різко впала після санкційного удару по "тіньовому флоту" Путіна.

Автор: Эль Мюрид

Останні новини