1 грудня 2023, 12:48

Нокаут для логістики РФ: чому спецслужби України атакували Транссибірську магістраль

Подвійний підрив російської Транссибірської магістралі – це важкий удар для всієї логістики Росії, запевняє Ель Мюрид.

Нокаут для логістики РФ: чому спецслужби України атакували Транссибірську магістраль

Учора, 30 листопада, два вибухові інциденти сталися на російській Транссибірській магістралі у Бурятії. Було підірвано одразу два залізничні склади з паливом у Сєвєромуйському тунелі та поруч із ним. Попередньо, за інцидентами стоять українські спецслужби. І якщо це правда, вони обрали дуже вдалу ціль.

Про це у своєму блозі у Telegram пише російський оглядач Анатолій Несміян (Ель Мюрид).

Російські силовики вважають пріоритетними версіями диверсії. Навіть заведено кримінальну справу за статтею про "теракт". Українські ЗМІ тим часом повідомляють, посилаючись на поінформовані джерела, що подія - справа рук Служби безпеки України (СБУ), яка не поспішає підтверджувати інформацію.

Мюрид, коментуючи інцидент, запевнив, що під удар потрапив один із найважливіших і найвразливіших об'єктів логістики РФ. Операція проведена далеко від кордону України, тому росіяни, очевидно, не очікували, що таке взагалі можливо.

"Зв'язок між Далеким Сходом, Сибіром і європейською частиною Росії фактично спирається на сім основних мостів через Волгу й одну-єдину Транссибірську магістраль, побудовану ще за царя, тому цілісність країни критично залежить від цих восьми об'єктів. Логічно, що рано чи пізно, але у країні, в якій триває збройний конфлікт на виснаження, противник зверне увагу на цю специфічну особливість", - написав російський експерт.

Він констатував, що російські силові структури за путінського режиму остаточно деградували. Вони опікуються не забезпеченням безпеки країни, а репресіями проти незгодних.

Контекст

У четвер, 30 листопада, невідомі влаштували два вибухи на залізниці у Бурятії. Першим було виведено з ладу вантажний потяг із паливом на перегоні Ітикіт - Окусікан у тунелі. Коли почалася пожежа, локомотивна бригада втекла.

У підсумку, за останніми даними, згоріли 16 цистерн із паливом. Тунель заблоковано, оскільки там вибухом і пожежею було сильно пошкоджено колії. Крім того, тунель був затоплений паливом, що витекло.

Трохи пізніше у цьому ж районі було підірвано ще один потяг. 6 цистерн було знищено, паливо розлилося на площі у 150 кв. метрів.

Раніше СБУ показала унікальні кадри підриву Кримського моста за допомогою Sea Baby.

Ми також писали, що СБУ вночі підірвала електропідстанцію росіян у Бєлгородській області.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Эль Мюрид

Останні новини