29 листопада 2023, 13:31

"Абсолютна дрімучість", – Несміян про нову ідею Путіна

Режим Путіна довів країну до банкрутства, а нова ідея глави Кремля виглядає дрімучою та застарілою, заявив економічний аналітик Анатолій Несміян.

"Абсолютна дрімучість", – Несміян про нову ідею Путіна

Учорашня заява Путіна про необхідність відродження традиції мати у сім'ї по 7-8 дітей нічого, окрім оторопіння дикою дрімучістю цього заклику, не викликає. Про це пише російський економічний аналітик і блогер Анатолій Несміян. У своєму Telegram-каналі він зазначив, що глава Кремля демонструє нерозуміння сучасного устрою світу.

"По-перше, потрібно розуміти, що традиційна Росія, де 7-8 пологів для жінки було нормою, це селянська Росія із сімейною формою організації економічної діяльності з характерним для цієї організації першим типом відтворення населення. Сьогодні Росія - міська урбанізована країна з другим типом відтворення, причому перехідний період уже пройдено та пройдено незворотно. Зворотний перехід без тотального руйнування соціуму неможливий.

Розуміє це Путін? Судячи з його заяви, ні", - пише Несміян.

За його словами, абсолютну дрімучість пропозицій про необхідність підвищення народжуваності видно і за системністю цих пропозицій: "Жодного слова не говориться про необхідність створення та розвитку додаткової інфраструктури. Народити - це проблема. Але ще більша проблема - виростити та виховати. У Росії немає ні того, ні іншого. Путінські травневі укази безповоротно зруйнували всю соціальну сферу, за фактом її потрібно буде відновлювати буквально заново. Чи розуміє це Путін? Очевидно, ні.

Режим Путіна довів країну до банкрутства, та всі сьогоднішні рішення, які озвучуються, - це рішення системи керування, яка намагається якомога далі відтягнути визнання неминучого: власного банкрутства та банкрутства керованого нею об'єкта. Приблизно так само поводяться всі банкрути, публікуючи й озвучуючи липові та сфальсифіковані звіти про свою діяльність, фонтануючи новими проектами, під якими немає нічого здорового. (...) І за таким принципом сьогодні живе вся російська система керування.

У побутовому уявленні це називається просто - конвульсії, які видаються за якісь осмислені дії, але по суті це вже рефлекторні смикання кінцівками. Організм розуміє, що помирає, і в агонії намагається відтягнути відхід. Нічого іншого тут уже немає.

Немає сенсу говорити, що ні до чого заклики більше народжувати не приведуть. Під ними немає жодної бази, вони призначені просто для того, щоб імітувати хоч якусь діяльність. Раціонального у них нуль", - підсумовує він.

Раніше банкір РФ Тіньков зухвало звернувся до Путіна.

Ми також писали, що Путін придумав нову мету для своєї "СВО".

Автор: Эль Мюрид

Останні новини