6 червня 2023, 07:44

"У Кремль починає прориватися реальність", – Пєсков зробив заяву про "СВО" від відчаю

5 червня спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив про готовність президента РФ до переговорів щодо так званої "СВО".

"У Кремль починає прориватися реальність", – Пєсков зробив заяву про "СВО" від відчаю

Кремль почав посилати сигнали Україні та Заходу про готовність до переговорів: у Москві воліли б домогтися "цілей", виключивши продовження бойових дій. З такою заявою напередодні виступив спікер президента РФ Дмитро Пєсков.

Однак через 467 днів війни досі остаточно не зрозуміло, які саме завдання мала вирішити оголошена Путіним "СВО".

Блогер Анатолій Несміян зазначив, що РФ перебуває не у тій позиції, щоб диктувати умови Заходу та Києву. Більш ніж за рік війни армії РФ не вдалося показати будь-якого притомного результату.

""Київ за три дні" триває вже 467 днів і, схоже, триватиме ще деякий час. При цьому затримка трансформувалася з початкової ідеї "візьмемо Київ" у нову "Бєлгород не здамо"", - прокоментував блогер.

На цьому тлі слова Пєскова набувають зовсім іншого контексту, особливо якщо врахувати, що люди режиму Путіна відкрито кажуть: мети та завдання цієї війни не досягнуто.

"Уже тому розмова з позиції недосягнутих цілей виглядає безглуздо. Якщо ви не змогли продавити їх силою, хто ж при здоровому глузді вам дасть їх досягти за столом? Тому заява Пєскова - це у певному сенсі захід на згоду з перемир'ям і фіксуванням поточної ситуації. "Мінськ-3", якщо завгодно", - вважає Несміян.

Однак і тут виникає заковика: від Кремля вимагають повернути ситуацію до положення на 24 лютого, Путін на такий крок піти просто не може.

"Його мінімальний рівень, на який він може погодитися, - це фіксація поточного становища", - припускає Несміян.

По суті, сторони опиняються у глухому куті, який неможливо вирішити мирним шляхом. Ймовірно, військовий конфлікт триватиме до повного виснаження одного з супротивників, але й тоді жодних переговорів не буде точно. Буде ультиматум про капітуляцію.

"Загалом, сказане Пєсковим сказано, швидше, від відчаю. Практичного сенсу у ньому небагато. До них починає прориватися реальність, яка їм абсолютно не подобається та з якою вони не розуміють, що робити", - резюмував Несміян.

Нагадаємо, Путіну остаточно перестали приносити погані новини про війну, оскільки глава Кремля реагує на них вкрай негативно.

Тим часом "незручна правда" про методи ведення війни російською армією стала надбанням громадськості у прямому ефірі пропагандистського телеканалу "НТВ".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини