31 травня 2023, 07:00

Через страх перед українським наступом Кремль шукає перемир'я

Шість умов припинення війни, які МЗС РФ викотив Україні, це благання про мир, вважає Дмитро Чернишевський.

Через страх перед українським наступом Кремль шукає перемир'я

МЗС Росії днями озвучило 6 умов припинення агресії проти України. Головне у цій історії не пункти, а сам факт того, що Москва просить Київ про переговори. У Кремлі бояться поразки.

Таку думку висловив у своєму відеоблозі у YouTube російський історик, політик Дмитро Чернишевський.

Москва фактично запропонувала Україні капітуляцію з відмовою від своїх територій, західного озброєння, вступу до ЄС і НАТО. Ті самі умови РФ висувала Києву на початку свого повномасштабного вторгнення. Природно, Україна та Захід загалом відкинули всі кремлівські умови.

Чернишевський упевнений, що таким чином Москва запрошує Київ за стіл переговорів і робить це не від хорошого життя.

"Що насправді означають пункти Москви? Росія з травня минулого року намагається вийти з війни на своїх умовах... Путін зрозумів, що мета його недосяжна, але хоче вийти переможцем так, щоб потім знову напасти. Це неможливо... Усі спроби Путіна якимось чином схилити Україну, викрутити руки на новий "Мінськ-3" раз по раз провалюються. І зараз, коли з'явилася інформація про передачу літаків (F-16 - ред.), це все. Там сліпому вже видно стратегічний кінець Росії. Воювати вона ще може, але перемогти та навіть внічию звести - вже ні. Там тільки питання часу, коли їх розіб'ють і витіснять... Росія демонструє, що більше не може воювати. Вони розуміють свою поразку та намагаються зараз замиритися. Це така програма максимум для переговорів... Це недвозначна пропозиція Україні та Заходу про переговори", - заявив історик.

На його думку, не випадковим є той факт, що пропозиція надійшла напередодні великого українського контрнаступу.

"Росія боїться українського контрнаступу. Боїться, що її примусять до українського плану миру, тобто до капітуляції. Вона відчайдушно намагається вступити у переговори у найкращих позиціях. Але нічого не вийде... Путін створив умови, коли всі у світі, зокрема Китай, радісно чекають розгрому російської армії, тому що після поразки Путін буде набагато поступливішим... Москва молить про мир. Вона боїться українського наступу, розуміючи, що після нього ситуація буде ще гіршою. Ось єдиний сенс цих умов", - констатував Чернишевський.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що у Росії висунули нову умову для укладення "миру" з Україною.

Ми також писали, що Кох висловився про 6 "умов миру", які Україні викотив МЗС РФ.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Чернышевский

Останні новини