31 березня 2023, 12:47

Журналіста США заарештовано у РФ для обміну: Путіну терміново треба витягнути двох важливих "нелегалів"

Скандальний арешт у Росії американського журналіста – це створення Кремлем обмінного фонду, впевнений Станіслав Бєлковський.

Журналіста США заарештовано у РФ для обміну: Путіну терміново треба витягнути двох важливих "нелегалів"

У російському Єкатеринбурзі заарештовано журналіста Wall Street Journal Евана Гершковича за підозрою у розвідці. Насправді його затримали спеціально для обміну.

Таку думку у своєму блозі у Telegram висловив російський політтехнолог Станіслав Бєлковський.

Гершковича заарештували під час підготовки статті про російську ПВК "Вагнер", однак не це було причиною затримання, упевнений політтехнолог.

На його думку, ця історія пов'язана з арештом у Словенії двох украй підозрілих особистостей: якихось "аргентинців із намібським походженням" Людвіга Гіша та Марії Маєр. Це, найімовірніше, два російські агенти з вельми якісно зробленою легендою.

"Російські нелегали такого рівня (підготовка такої легенди займає роки) не провалювалися з 2010 року... Гіш і Мейєр займалися непримітним бізнесом (кібербезпека та продаж творів мистецтва), але багато подорожували. Вважається, що вони розвозили кеш для російських агентів, тобто виконували дуже важливу роботу", - написав Бєлковський.

На його думку, цих "нелегалів" словенці заарештували за допомогою США.

Двох цих осіб Москва дуже сильно бажає обміняти. Ймовірно, вони будуть видані РФ в обмін на звільнення не тільки Гершковича, а й американця Пола Вілана, засудженого росіянами до в'язниці три роки тому.

Раніше у ISW пояснили, навіщо Кремль міг затримати журналіста WSJ Гершковича.

Ми також писали, що Білий дім закликав американців терміново виїжджати з Росії.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Станислав Белковский

Останні новини