6 березня 2023, 13:51

"Цунамі": Коваленко попередив про 4 види фейків, які запустить роспропаганда найближчими днями

Країна-агресор РФ готує потужну інформаційну атаку та спробує поширити вигідні їй неправдиві дані.

"Цунамі": Коваленко попередив про 4 види фейків, які запустить роспропаганда найближчими днями

Про підступні плани кремлівської зграї пропагандистів розповів військовий експерт Олександр Коваленко.

Днями відбудеться потужна інформаційна атака на український і західний простори. У РФ породять масу фейків і маніпуляцій, пов'язаних із ситуацією у районі Бахмута.

Посилатися росЗМІ будуть на "анонімні джерела", а також вдадуться до кишенькових російських "експертів" із закордонного пулу. Як пояснює Злий Одесит, їм уже давно немає довіри через безглузді та маячні заяви, "але зараз їхнє масове коментування ситуації у Бахмуті має набути ефекту інформаційного цунамі".

На своєму Тelegram-каналі Коваленко навів приклади заголовків, які незабаром вийдуть з-під рук пропагандистів: "Солдат / командир" підрозділу ЗСУ з-під Бахмуту розповів про "колосальні втрати". "Джерело" в ОП розповіло на умовах анонімності про "конфлікт" Зеленського та Залужного. "Військовослужбовець" із Бахмуту, який побажав залишитися невідомим, повідав про "оточення"".

Умовно експерт поділив російські фейки, що готуються, на 4 групи.

Перший: гіпертрофований акцент на "катастрофічних втратах" ЗСУ у районі Бахмуту, нібито воювати українцям доводиться навіть пораненим.

Другий фейк про оточення ЗСУ підрозділами путінських військ. Найчастіше інформацію про "котел" використовуватимуть в одній новині з першим пунктом.

Також росЗМІ писатимуть про дезертирство, нібито поспішне та хаотичне залишення Бахмуту українськими захисниками, всупереч наказам командування.

На особливу увагу заслуговує заплановане поширення фейків про внутрішній конфлікт у Києві.

Коваленко підкреслює, що найближчими днями писатимуть, нібито "президент України Володимир Зеленський і Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний через Бахмут перебувають у жорсткій конфронтації та взаємній неприязні. У принципі, цей фейк пульсує та генерується з лютого 2022-го, але зараз йому додадуть додаткових життєвих соків".

Експерт закликає зберігати критичне мислення та дотримуватися інформаційної гігієни, щоб не стати ланцюжком поширення брехливих даних, вигідних окупантам.

Раніше Коваленко розповів, де армія Путіна готує новий наступ, перекидаючи свої війська та техніку.

Не так давно Діалог.UA писав, що навіть господар "Вагнера" Пригожин спростував фейк російських ЗМІ про бої за Бахмут і відступ ЗСУ.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини