18 січня 2023, 07:09

"Грошей немає, але ви тримайтеся": у Кремля закінчуються кошти на війну – доведеться вмикати друкарську машинку

Російський Мінфін незабаром почне друкувати рублі, щоб покрити дефіцит бюджету, впевнений колишній заступник міністра економіки РФ Володимир Мілов.

"Грошей немає, але ви тримайтеся": у Кремля закінчуються кошти на війну – доведеться вмикати друкарську машинку

Економіці Росії доведеться дуже нелегко у поточному 2023 році. Дефіцит бюджету перевищить щонайменше вдвічі той, що мала країна у 2022-му. Кремлю доведеться вмикати друкарський верстат.

З таким попередженням виступив в ефірі ресурсу "Популярная политика" на YouTube відомий російський опозиціонер, колишній заступник міністра економіки РФ Володимир Мілов.

Він попередив росіян, що війна за рік практично з'їла запаси російського Фонду національного добробуту (ФНД). Його обсяг зараз влада РФ приховує, але грошей там, найімовірніше, не вистачить на покриття нового дефіциту.

"Ми не бачили даних про стан ФНД, але натомість бачили, що дефіцит бюджету у 2022-му за підсумками року перевищив усі прогнози та становив десь 3,3-3,4 трлн рублів. І це незважаючи на високі ціни на нафту у першому півріччі минулого року... Хочете дізнатися дефіцит цього року - множте на два. На 1 листопада у ліквідній частині ФНД... залишалося 7,5 трлн рублів. Якщо вони витратили "трійку" тільки у грудні на закриття дефіциту, то вони, можливо, і рік не протримаються з таким обсягом", - розповів Мілов.

Він попередив росіян, що ця історія закінчиться плачевно для російської фінансової системи.

"Що буде? Я впевнений, вони будуть друкувати гроші старим перевіреним способом початку 90-х років. У них інших варіантів особливо немає, кредит ніхто не дасть... Готуйтеся до інфляції. Ціни зростатимуть", - попередив опозиціонер росіян.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що у РФ виявлено вразливість фінансової системи - Центробанк терміново вживає заходів.

Ми також писали, що Мантуров показав Путіну відмінності у фінансовій реальності РФ і нереальних планах президента.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини