30 листопада 2022, 21:00

"Головне – не програти його Україні", – Галлямов розповів, як Путін може безпечно злити Крим

У путінського режиму є відносно "безпечний" сценарій позбавлення себе від проблеми Криму, вважає Аббас Галлямов.

"Головне – не програти його Україні", – Галлямов розповів, як Путін може безпечно злити Крим

Для Кремля трагедією буде не втрата Криму, а програш півострова Україні. Цей факт відкриває для путінського режиму вікно можливостей для вирішення кримського питання.

Таку думку у своєму блозі у Telegram висловив відомий російський політолог, колишній спічрайтер російського диктатора Аббас Галлямов.

Програвши війну Україні, Кремль отримає у вигляді наслідків дві проблеми. Перша - це втрата Криму, що стане нищівним ударом по його політичних позиціях. Другий наслідок - це хвиля сепаратизму, яка спалахнула у російських регіонах, незадоволених Москвою.

І Путін може спробувати саме другою проблемою полегшити собі наслідки першої. Для цього потрібно буде організувати на півострові потужний сепаратистський рух і не особливо перешкоджати відокремленню території від РФ нібито у відповідь на "сподівання кримчан".

"Прийнято вважати, що суспільству у РФ важливо не програти Крим. Ні, йому важливо не програти його УКРАЇНІ. А якщо скопом, у рамках загального "параду суверенітетів", так це набагато менш прикро буде. А те, що потім через якийсь час після надання півострову "незалежності" він повернеться до складу України, то й бог із ним... На це у РФ до того моменту й уваги ніхто не зверне", - розповів Галлямов.

Він уточнив, що за такого сценарію хвиля обурення російського суспільства буде набагато слабшою, ніж у разі, якщо Київ її відвоює.

Раніше в Офісі Зеленського назвали термін звільнення Криму від російської окупації.

Ми також писали, що у Кремлі болісно відреагували на заяву Зеленського щодо Криму.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини