12 листопада 2022, 15:10

РПЦ розпочала створення своєї "православної" ПВК: Гундяєв готується до "бійні" у постпутінській Росії

Руська православна церква створює свою особисту армію – приватну військову компанію "Андріївський хрест".

РПЦ розпочала створення своєї "православної" ПВК: Гундяєв готується до "бійні" у постпутінській Росії

При Морському Кронштадтському Миколаївському соборі почалося створення "православної" приватної військової компанії (ПВК) під назвою "Андріївський хрест".

Ситуацію прокоментував у Telegram російський військовий і політичний оглядач Анатолій Несміян, відомий також під псевдонімом Ель Мюрид.

Він не сумнівається, що нова ПВК буде підпорядкована безпосередньо керівництву РПЦ. Її патріарх Кирило Гундяєв, очевидно, усвідомлює прийдешній крах путінського режиму та готується до нього.

Є серйозні підстави вважати, що відхід Путіна з влади буде супроводжуватися великим кровопролиттям і грандіозним переділом власності у РФ, саме для цього Гундяєву могла знадобитися власна армія.

"РПЦ, зумівши прирости за останні 30 років серйозною власністю, тепер настільки ж серйозно має намір її захищати. Держава у стадії розкладання вже не здатна гарантувати своєму квазідеологічному департаменту нічого, тому вона змушена брати проблеми порятунку майна у свої руки", - висловив думку блогер.

Варто зазначити, що на сьогодні у Росії є щонайменше дві великі приватні армії: ПВК "Вагнер" і військо глави Рамзана Кадирова. Давши дозвіл на їхнє створення, Кремль втратив монополію на насильство, запустивши у РФ сценарій громадянської війни та феодальної роздробленості.

Раніше глава РПЦ Гундяєв під час мобілізації закликав росіян не боятися смерті.

Ми також писали, що патріарх Кирило звеличив Путіна майже до рівня бога.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини