11 листопада 2022, 14:42

"У справу втрутився великий китайський брат", – Ейдман про те, як було зламано план Путіна з ядерного шантажу

Пекін зруйнував план Кремля, за допомогою якого той хотів домогтися капітуляції України, впевнений Ігор Ейдман.

"У справу втрутився великий китайський брат", – Ейдман про те, як було зламано план Путіна з ядерного шантажу

Втеча російської армії з Херсону, оголошеного диктатором Володимиром Путіним територією Росії, стала важкою військовою та репутаційною поразкою. Стоїть за цією історією Китай.

Таку думку у своєму блозі у Facebook висловив відомий російський соціолог, опозиціонер Ігор Ейдман.

Путін оголосив про анексію Херсону, коли вже було очевидно, що військовим шляхом його не втримати. Диктатор фактично відрізав собі шляхи назад цим рішенням. І зробив він це, бо планував примусити Київ до капітуляції шляхом ядерного шантажу.

План диктатора був простий: оголосити Херсон територією Росії та погрожувати застосуванням ядерної зброї, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ.

"У справу втрутився великий китайський брат кремлівських карликів, який вустами товариша Сі (Цзіньпіна - ред.) публічно остудив ядерні амбіції Путіна", - розповів Ейдман.

Він підозрює, що у приватних розмовах російській владі Пекін вельми жорстко доніс позицію з цього приводу.

"Після такого ляпаса у Кремлі були змушені відмовитися від свого ядерного плану. Це на Захід вони готові бикувати, а по відношенню до китайських сюзеренів паїньки", - констатував Ейдман.

Як підсумок в останні тижні тема "червоної кнопки" була забута. Про це вже не згадують ні влада РФ, ні кремлівська пропаганда. А тим часом російська армія у паніці тікає з правобережної частини Херсонської області під масованими ударами ЗСУ.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що, на думку Альфреда Коха, лідер Китаю "продасть" диктатора Путіна Сполученим Штатам на майбутній зустрічі G20, яка відбудеться 14.11.

Крім того, Іван Яковина розповів про ультиматум, який Схід, імовірно, висунув диктатору Путіну з приводу війни з Україною.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Игорь Эйдман

Останні новини