2 вересня 2022, 11:14

​ЧВК "Вагнер" готує білоруський ЧОП до відправки в Україну – джерело

"Вагнерівці" готують до диверсій на території України співробітників білоруського ПОП (приватне охоронне підприємство), пов'язаного з адміністрацією Лукашенка.

​ЧВК "Вагнер" готує білоруський ЧОП до відправки в Україну – джерело

ПВК "Вагнер" тренує білоруських бійців уже місяць із початку серпня. Загін диверсантів готується із співробітників ПОП "ГардСервіс".

Про це пише ТГ-канал "Можем объяснить" з посиланням на співрозмовника, знайомого із ситуацією у тренувальному таборі.

Нещодавно на територію білоруської бази (розташована у Мінську на території колишнього динамівського "Центру спортивної підготовки") доставили форму ЗСУ піксельного хакі.

"За участь у російській "спецоперації" обіцяють потрійну зарплату по 10 тисяч білоруських рублів (близько 234 тисячі рублів російських). Із 500 попівців інструктори "Вагнера" відсіяли після співбесід близько півсотні бійців і розпочали тренування", - повідомляє канал.

Ідуть заняття з інженерної та вогнепальної підготовки, тактичної медицини. Білорусам роздали ручні протитанкові гранатомети, автоматичні гранатомети на верстаті та кулемети Калашнікова. На територію України попівців планують закидати у складі диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ).

Українські військові ще наприкінці липня повідомляли, що білорусів агітують до підписання контрактів із російськими ПВК за активної участі місцевих військкоматів.

Раніше експерт Євген Дикий назвав тих, хто "мріє" про вступ білоруської армії до війни з Україною.

Повідомлялося, що РФ і Білорусь репетируватимуть захоплення України на найближчих навчаннях.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Сеть

Останні новини