3 серпня 2022, 10:36

"Буде для росіян братньою могилою", – Злий Одесит про ситуацію для окупантів у Херсонській області

Угруповання російської армії на Херсонщині перебуває у зоні серйозного ризику, заявив експерт.

"Буде для росіян братньою могилою", – Злий Одесит про ситуацію для окупантів у Херсонській області

Російські окупанти, накопичуючи сили та засоби у Херсонській області для стримування контрнаступу ЗСУ та готуючи свій наступ, очікувано розпочали поповнення мережі складів. Однак дії російського командування можуть повністю поховати всю російську десантуру.

Більше того, братньою могилою для них буде правий берег Херсонської області.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook пише військовий експерт Олександр Коваленко (який пише під ніком Злий Одесит).

За його словами, та мережа складів, в яку зараз ведеться звезення боєприпасів, ПММ й іншого матеріально-технічного забезпечення, або розміщені на лівому березі Херсонщини, або на правому, втиснувшись у берег Дніпра. Це робиться з метою максимально убезпечити їх від ударів М142.

"Хоча, як тут убезпечиш, якщо до позицій ЗСУ 30-40 км? Але важливо інше. Важливо те, що немає жодного великого складу, який би забезпечував би передові підрозділи БК і ПММ на відстані менше 10-15 км, деякі й зовсім мають віддалення від передових позицій до 30 км. На півночі та північному сході всього один великий склад БК. Населені пункти, зі зрозумілих причин, не називаю, нехай буде сюрприз. Але загалом ситуація показова", - зазначив він.

За його словами, російські окупаційні війська, формуючи на правому березі Херсонщини повноцінну ударну групу, будуть забезпечені повною мірою людським ресурсом, а от із технікою та супутніми видатковими елементами очікуються серйозні проблеми.

Навіть за складами, які зараз розміщені на правому березі та поки що не "лунають бавовною", можна говорити про те, що їх кількості недостатньо для забезпечення такої групи військ. Після того як почнуть лунати "бавовни" і на них, надія буде лише на ресурс на лівому березі.

"І як вони планують ефективно здійснювати забезпечення передових підрозділів на правому березі, використовуючи ресурс з лівого? У мене складається враження, що командування РВВ поставило собі за мету в 2022 році в Україні остаточно загробити всю російську десантуру. І братською могилою для них буде правий берег Херсонської області", - зазначає експерт.

Повідомлялося, що на Півдні України минулої доби противник недорахувався 20 солдатів, двох танків "Т-72", гаубиці "Мста-Б" і чотирьох БМП.

Раніше на станції Каланчак на Херсонщині окупанти підірвали власний потяг.

ВАЖЛИВО ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини