1 червня 2022, 18:52

Таймер зворотного відліку до економічної катастрофи у Росії увімкнено, це страшний сон Путіна – Гудков

Шостий пакет санкцій, узгоджений Європою, є катастрофою для Росії, вважає Геннадій Гудков.

Таймер зворотного відліку до економічної катастрофи у Росії увімкнено, це страшний сон Путіна – Гудков

Євросоюз погодив шостий пакет санкцій проти Росії. Найнеприємніше у ньому – це ембарго на нетрубопровідні постачання нафти.

Ситуацію прокоментував у Twitter відомий російський політик, опозиціонер Геннадій Гудков.

Європа важко і повільно, але неухильно йде шляхом відмови від російських енергоресурсів. Першою "під ніж" була пущена нафта. Нові санкції ЄС торкнуться двох третин обсягів, які раніше на європейський ринок постачала Росія. Це десятки мільярдів недоотриманих Москвою доларів.

"Пі**ець, який снився Путіну у страшних снах, уже прийшов. Таймер зворотного відліку (до економічної катастрофи) вже включений. Путін зумів і це. Чекаємо!" – написав Гудков.

Контекст

Відмова Європи від російської нафти матиме дуже тяжкі наслідки для промисловості й економіки РФ. Справа у тому, що бюджет РФ критично залежить від так званих "нафтодоларів". Після вторгнення в Україну ця залежність посилилася у рази – сьогодні більше половини доходів до російського федерального бюджету забезпечує саме продаж нафти та газу.

Ембарго значно уріже цей потік нафтодоларів, що відразу позначиться на економічній ситуації у Росії. Кремлю буде важче вести війну з Україною, один день якої коштує бюджету РФ приблизно $1 млрд.

Раніше експерт Крутіхін висловив упевненість, що Росія перестає бути енергетичною наддержавою.

Ми також писали, що російські нафтовики просять Путіна не продовжувати агонію, а дозволити скоротити обсяги видобутку нафти. "Чорне золото" РФ стало токсичним.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини