31 травня 2022, 11:04

Ель Мюрід розповів, чому Орбан "зрадив" Кремль і не заблокував ембарго проти РФ

Експерт зазначає, що одна з основних проблем Кремля у тому, що він робить ставку на корупціонерів.

Ель Мюрід розповів, чому Орбан "зрадив" Кремль і не заблокував ембарго проти РФ

Ставка Кремля на прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана провалилася, оскільки угорський лідер так і не зміг заблокувати болюче для Росії нафтове ембарго Євросоюзу. Про це у своєму телеграм-каналі пише російський експерт Анатолій Несміян (який пише під ніком Ель Мюрід), коментуючи рішення Угорщини підтримати нафтове ембарго проти Росії у нинішньому вигляді.

"Є угода. Угорщину звільнено від нафтового ембарго!" - написав сьогодні прем'єр Угорщини Віктор Орбан на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Проблема у тому, що Кремль годував Орбана не для того, щоб той захищав інтереси Угорщини, а для того, щоб він торпедував недружні рішення Євросоюзу. Якийсь час так і було. Але агент Віктор із поставленим завданням не впорався: угода досягнута, пакет санкцій прийнято, виняток для Угорщини - дрібниця зі втратою такого величезного ринку", - пише Несміян.

Експерт зазначає, що одна з основних проблем Кремля полягає у тому, що він робить ставку на корупціонерів, які психологічно завжди ламаються вище за певну межу.

"За гроші можна купити лояльність, але не можна купити ідею. У результаті безідейні, але жадібні євровори один за одним біжать з кремлівського корабля, що тоне. Навіть такі титани європолітики, як колишній канцлер Німеччини або колишні керівники Австрії. Своя шкіра завжди виявляється ближче. Ось і до Орбана знайшли підхід - стати путінською торпедою у нього не вийшло", - наголосив експерт.

Раніше повідомлялося, що нафтовий ринок готується до запровадження Євросоюзом нафтового ембарго проти Росії, параметри якого активно обговорюються.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини