21 травня 2022, 18:47

"Безглуздо, це вже "Чорнобаївка"", – журналіст пояснила, навіщо Кремлю так потрібен Слов'янськ

Армія РФ намагається захопити Слов'янськ для забезпечення водою окупованих територій Донбасу.

"Безглуздо, це вже "Чорнобаївка"", – журналіст пояснила, навіщо Кремлю так потрібен Слов'янськ

Для Кремля особливу цінність має Слов'янськ, який російська армія без особливих успіхів намагається захопити останній місяць. Місто росіянам потрібне для постачання водою захоплених територій Донбасу.

Про це у Twitter повідомила відома російська журналістка Юлія Латиніна.

"Метою наступу має стати контроль над Слов'янськом і складною системою водопідйому та водопостачання Донбасу, що знаходиться поруч", - написала журналіст РФ.

Вона наголосила, що це завдання вже зараз приречене на провал. По-перше, ЗСУ на цьому напрямі "вгризлися у землю", прорвати там лінію оборони армія РФ, з великою ймовірністю, не зможе.

По-друге, система водопостачання вже зруйнована кремлівською "спецоперацією". Москва оголосила однією з цілей війни захист жителів Донбасу, але насправді прирекла регіон на екологічну катастрофу.

"Система вже зруйнована, наступ стратегічно безглуздий, це вже "Чорнобаївка". Хто б не отримав Донбас, отримає безводний степ", - повідомила Латиніна.

Раніше Діалог.UA повідомляв, як диверсант ФСБ РФ Стрєлков поскаржився, що Слов'янськ українська армія перетворила на неприступну фортецю.

Ми також писали, що, за даними Пентагону, Росія переглядає цілі на Донбасі через поразки.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Юлия Латынина

Останні новини