10 травня 2022, 12:55

'"Глибинний народ" у РФ на межі – військкомати горять як свічки, наближається соціальний вибух

Російський диктатор Володимир Путін власноручно знищив стабільність, на яку молився.

'"Глибинний народ" у РФ на межі – військкомати горять як свічки, наближається соціальний вибух

Масові пожежі, що охопили Росію, є формою протесту. Соціальний вибух, якого так бояться у Кремлі, дедалі ближче.

Про це йдеться у блозі російського політолога Аббаса Галлямова у Facebook.

На тлі поразки у "спецоперації" відбулася стрімка радикалізація режиму Володимира Путіна. Це призвело до миттєвої радикалізації суспільства, якому не залишили змоги мирного протесту.

"Цьогорічна війна подарувала країні абсолютно нову форму опозиційної активності - підпал. Військкомати горять як свічки... Підпал у дуже яскравій, драматичній формі демонструє те, що всі старання влади задавити народне невдоволення виявилися безсилими", - написав експерт.

Він вважає, що спецслужби РФ дискредитуватимуть процеси двома способами: звинувачувати міфічних "українських диверсантів" у тому, що сталося, а також запускати чутки, нібито це справа рук самої ФСБ для створення приводу щодо закручування гайок.

"Тема з українськими шпигунами не дуже вигідна владі. Якщо у ворога знайшлися сили організувати цілу низку диверсійних актів у твоєму тилу, це як мінімум означає, що ворог живий і чинить опір, а зовсім не те, що нам Міноборони ось уже два місяці розповідає. Версія з провокаціями ФСБ є для влади менш болісною, до того ж такі речі дуже люблять конспірологи, а їх у Росії багато", - пояснив Галлямов.

Радикалізація російського суспільства, наголосив він, це неминучий наслідок знищення у країні демократичних інституцій. Перекривши росіянам можливість "скидати пару", Кремль прирік себе на соціальний вибух.

"Чим глибший і довший застій, тим швидше зміни, коли вони все-таки почнуться. Масові підпали - це важливе свідчення радикалізації того самого "глибинного народу", який довгі роки був оплотом стабільності. Путін так довго на цю стабільність молився, і все заради того, щоб потім її самому зруйнувати", - констатував експерт.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що у РФ тане мілітаристський чад: серед росіян різко знижується підтримка "спецоперації" Путіна.

Ми також писали, що на росТВ заговорили про повалення Путіна та голодні бунти росіян.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!


Автор: Сеть

Останні новини