13 квітня 2022, 14:13

CIT: провальна війна проти України розкрила 5 слабкостей російської армії

ЗС РФ мають п'ять слабкостей, які стали очевидними після повномасштабного вторгнення в Україну.

CIT: провальна війна проти України розкрила 5 слабкостей російської армії

Повномасштабне вторгнення ЗС РФ в Україну стало великою помилкою Москви. Війну програно, а російська армія показала всьому світу свої слабкості.

Про них розповіли експерти Conflict Intelligence Team (CIT).

Сьогодні заяви про російську армію як про "другу по силі" у світі викликають лише сміх. Це результат провалу у війні з Україною.

Перша слабкість – тотальний некомплект особового складу.

З'ясувалося, що у РФ забракло сил для повного укомплектування дивізій, які здійснювали вторгнення. З цим і пов'язаний факт участі у бойових діях строковиків, які щойно покинули шкільну лаву. Солдати здебільшого ненавчені та невмотивовані, що й призвело до величезних втрат ЗС РФ у перші дні війни.

Друга слабкість – великі проблеми з розвідкою цілей.

Як виявилося, російські війська забезпечили старими мапами. Вони дуже погано орієнтувалися на місцевості. Понад те, зафіксовані інциденти ударів ЗС РФ по цілях, у яких давно немає військових об'єктів.

Третя слабкість – відсутність адекватної тактики.

Війна показала, що солдати Путіна воювати не вміють, а можуть лише здійснювати бомбардування по містах і селах. На відміну від Чечні та Сирії, в Україні це не спрацювало. Причина банальна – у Росії не вистачає ракет.

Четверта слабкість – відсутність координації ЗС РФ.

Російські угруповання більш ніж місяць в Україні діяли самостійно, не координуючи між собою дії. Тільки днями у Кремлі зрозуміли, що все йде не так, і призначили єдиного командувача спецоперацією.

П'ята слабкість – всепоглинальна та тотальна корупція.

Війна показала, що на озброєнні РФ є тільки стара й іржава техніка, солдати одягнені у спорядження часів Другої світової війни, їх годують сухпайками, що прострочені на 7 і більше років.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що The Washington Post назвало 9 причин, чому РФ програла війну Україні.

Ми також писали, що Грозєв озвучив терміни закінчення війни в Україні та нові плани Путіна.

Автор: Сеть

Останні новини