5 квітня 2022, 16:03

"А це тільки початок", – Злий Одесит про заяву голови російського "ВТБ" щодо екстреної допомоги

Запит голови "ВТБ", одного з найбільших російських банків, про фінансову допомогу підтверджує важкий удар санкцій Заходу по російській економіці.

"А це тільки початок", – Злий Одесит про заяву голови російського "ВТБ" щодо екстреної допомоги

Банк "ВТБ", який опинився під найбільш жорсткими санкціями США та Євросоюзу із заморозкою активів і відключенням SWIFT, запросив екстрену допомогу у російського уряду. Про необхідність фінансового вливання заявив голова банку Андрій Костін.

Чиновник підкреслив, що на російську банківську систему чекають збитки, які покрити без допомоги держави установи самостійно не зможуть. До того ж розмір кризи настільки великий, що оцінити його можна буде лише протягом поточного року.

Загалом державним банкам Росії знадобиться 2 трильйони рублів, щоб залатати санкційну "дірку", оцінює ЦМАКП.

За словами голови одного з найбільших російських банків, джерело грошей для підтримки банківської системи поки що незрозуміле.

Сьогодні голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила, що Євросоюз введе повну заборону на будь-які транзакції із чотирма ключовими російськими банками, включаючи "ВТБ".

При цьому експерт Олександр Коваленко зазначає, що запит щодо фінансової допомоги у розмірі кількох трильйонів є лише початком. На додаток, за його словами, найближчим часом приватні банки на території Росії можуть повністю припинити своє існування.

"Російським державним банкам раптово знадобилася державна фінансова допомога у розмірі 2 трильйонів рублів. Дивно, а хіба санкції не на благо? Що цікаво, про приватні банки не йдеться. Приватні банки у Росії незабаром все!

Адже це тільки початок", – зазначає експерт.

Раніше компанія P&G анонсувала різкий стрибок цін для російського ринку.

Редакція наперед вдячна за будь-яку фінансову допомогу!

Слава Україні! Разом ми – СИЛА!

Патреон – https://www.patreon.com/Ukraine365

Paypal – [email protected]

Карта банку – 5168742727446407 (гривня)

Не пропустіть важливу інформацію!

Підпишіться на наш Телеграм-канал: https://t.me/Dialog_Ukraine

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини