21 лютого 2022, 13:33

"Висновок тут один", – Гончаренко розповів, про що свідчить російський фейк про обстріл "прикордонного пункту"

Гончаренко звернув увагу одразу на дві важливі деталі, що видають невмілу російську провокацію.

"Висновок тут один", – Гончаренко розповів, про що свідчить російський фейк про обстріл "прикордонного пункту"

У соціальних мережах продовжують активно викривати маніпуляцію Росії, влада якої заявила про обстріл так званого прикордонного пункту у Ростовській області снарядом, нібито випущеним із території України.

Депутат українського Парламенту Олексій Гончаренко звернув увагу одразу на дві важливі деталі, що видають російську провокацію.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook він зазначив, що Росія почала нагнітати ситуацію навколо Донбасу напередодні чергового засідання Радбезу РФ, проте провокацію було зроблено невміло.

"Ну, по-перше, цей прикордонний пункт більше схожий на якусь покинуту будку у полі. По-друге, на місці "несподівано" опинилися російські пропагандисти. Як же їм "щастить" потрапляти у потрібний час у потрібне місце. Удача якась, просто неймовірні професіонали!

Висновок тут один: роспропаганда продовжує активно створювати картинку для своїх брехливих ЗМІ", – заявив Гончаренко.

Своєю чергою відомий український експерт Олександр Коваленко (що пише під ніком Злий Одесит) на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook зазначає, що Росія спробувала пред'явити світові класичний casus belli (лат. casus belli – "випадок (для) війни", формальний привід для оголошення війни).

"ФСБ РФ заявляє, що вогнем з України знищено російський прикордонний пункт, розташований на відстані близько 150 метрів від російсько-українського кордону у Ростовській області.

Чи розігрують сценарій “Зимової війни”? Вчора я вже "розбирав" фейки з обстрілами території Росії "підступними" ЗСУ. Але, схоже, бездарний характер створення не зупиняє генераторів брехні продовжувати їх генерувати. І головне, як зручно, що "обстріл" був проведений якраз під екстрене засідання Радбезу РФ..." – зазначив Коваленко.

Раніше держЗМІ РФ із посиланням на ФСБ заявили про обстріл з боку України російського "прикордонного пункту", який виглядає як занедбаний сарай.

Нагадаємо, пропаганда РФ намагається звинуватити Україну у нападі безпілотників на окупований Донецьк. Розкрито провокаційний план із використанням уламків турецького БПЛА Bayraktar TB2, збитого у Карабаху наприкінці 2020 року.

Автор: Алексей Гончаренко

Останні новини