20 січня 2022, 15:40

"Останні одкровення Пєскова показують, що цих санкцій США вони бояться: буде дуже боляче", – Фурса

Заяви Пєскова свідчать про те, що Москва дуже боїться нових санкцій і відключення від SWIFT.

"Останні одкровення Пєскова показують, що цих санкцій США вони бояться: буде дуже боляче", – Фурса

Заява спікера Кремля Дмитра Пєскова про загрозу виникнення громадянської війни в Україні після відключення Росії від SWIFT свідчить про те, що Москва дуже боїться нових американських санкцій, які є для неї серйозною загрозою.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook заявив інвестиційний банкір і блогер Сергій Фурса.

Коментуючи висловлювання Пєскова про те, нібито загроза позбавити російські банки можливості здійснювати операції з доларами може спровокувати початок громадянської війни в Україні, Фурса констатував, що Росія фактично зізналася у єдиному способі помститися за санкції для неї – це напад на Україну.

"Штірліц ще ніколи не був такий близький до провалу... Такі одкровення Пєскова показують, що цих санкцій вони дійсно бояться. Це дуже серйозно. І буде дуже боляче. І у такі моменти Росія навіть готова скинути маску та визнати, що під прикриттям "громадянської війни" триває пряма військова агресія Москви.

Що ж, краще пізно, ніж ніколи. Добре, що Росія визнає свої злочини. Погано, що Росія як гопник продовжує погрожувати образити слабкого. Добре, що наші партнери надсилають нам зброю, що робить нас сильнішими", – заявив Фурса.

За його словами, заява Пєскова фактично означає таке: Росія визнає, що жодної громадянської війни в Україні немає і це конфлікт, у якому РФ є однією зі сторін.

"Власне, Росія і почала війну своєю агресією. І Росія погрожує знову ескалувати цей конфлікт, якщо їй введуть санкції. Шантажує світ таким чином, але чомусь продовжуючи називати свою агресію "громадянською війною в Україні". Росія ніби каже: якщо ви введете санкції, то я вам помщуся, але оскільки я вам нічого зробити не зможу, то я знову нападу на Україну", – зазначив він.

Сьогодні, 20 січня, речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що погрози Байдена на адресу Росії можуть дестабілізувати ситуацію у самій Україні, інформує "РБК". У Кремлі заявили, що слова Байдена в Україні багато політиків можуть сприйняти як "помилкові надії". Київ може знову почати "громадянську війну" у країні, щоб силовим шляхом повернути собі Донбас.

Напередодні прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков дав інтерв'ю американському телеканалу CNN, у якому розповів про російську армію біля кордону з Україною. Пєсков заявив, що у Кремлі ухвалили рішення залишити російські війська на кордоні з Україною, оскільки бояться "вторгнення НАТО".

Автор: Сергей Фурса

Останні новини