13 січня 2022, 19:56

”НАТО поставив жирний крест на “Ялті – 2” Путіна”, – Олександр Кушнар

Москва зазнала поразки, спробувавши підвищити ставки у протистоянні зі Сполученими Штатами та НАТО, вважає Олександр Кушнар.

”НАТО поставив жирний крест на “Ялті – 2” Путіна”, – Олександр Кушнар

Намагання Кремля нав'язати США та НАТО свої вимоги провалилися. За підсумками двох днів переговорів Москва не отримала поступок по жодному з питань.

Про це у своєму відеоблозі на YouTube розповів український журналіст, головний редактор Newsader Олександр Кушнар.

"По Росії було завдано колосального дипломатичного удару, еквівалентного ядерному... Жирну крапку у питанні абсолютної та тотальної дипломатичної поразки Росії на міжнародній арені поставив генсек НАТО Єнс Столтенберг", – заявив Кушнар.

За підсумками переговорів із Москвою генсек НАТО зробив дуже важливі заяви. Він підкреслив, що РФ не отримає права вето щодо розширення НАТО, відмовився відводити війська Альянсу зі Східної Європи на вимогу Кремля. Понад те, Столтенберг заявив про намір зміцнювати східний фронт Альянсу.

"Столтенберг продемонстрував максимальну жорсткість щодо Росії", – заявив журналіст.

У відповідь на свої вимоги Москва отримала ультиматум на власну адресу вивести війська з окупованих районів України, Грузії та Молдови. РФ також пообіцяли дуже болючі санкції у разі нового вторгнення в Україну.

“Найголовніший підсумок  Путін програв повністю та безповоротно. Він отримав пряму відповідь на свої запити. І ця відповідь йому, очевидно, дуже не сподобалася”, – наголосив Кушнар.

Він вважає, що Кремль пішов на заздалегідь провальну ідею висунути вимоги США та НАТО, оскільки перестав адекватно оцінювати реальність і своє становище у світі.

“Путін робить все більше помилок. Він оточив себе холуями, які не можуть пояснити йому, як насправді виглядає реальність. Коли Путін вкотре вирішив підвищити ставки, ніхто з його підлеглих просто не зміг пояснити, на яку поразку він прирікає себе”, – заявив журналіст.

Підвищити ще ставки Москва не наважиться, вважає Кушнар. Наступним кроком може бути лише війна, а влада РФ розуміє її катастрофічні наслідки.

“Другий варіант тихо й обережно визнати поразку. Думаю, що Москва обере саме його”, – заявив Кушнар.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що пропагандистка РФ Симоньян пояснила, навіщо Путін висунув США та НАТО нереалістичні вимоги.

Ми також писали, що Латвія, Литва й Естонія попросили НАТО перекинути додаткові війська.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Александр Кушнарь

Останні новини