12 січня 2022, 21:13

Ейдман передбачив Росії проблеми з Казахстаном: "Проти загарбників об'єднаються навіть люті вороги"

Кремлю не вдалося легко взяти під свій контроль Казахстан, вважає Ігор Ейдман.

Ейдман передбачив Росії проблеми з Казахстаном: "Проти загарбників об'єднаються навіть люті вороги"

Після введення до Казахстану військ РФ у Кремлі, очевидно, вважали, що сусідня країна тепер під повним контролем. Проте все виявилося не так просто.

Про це у своєму акаунті у Facebook написав відомий російський опозиціонер і соціолог Ігор Ейдман.

“Прямо зараз у нас на очах починається конфлікт вже нової казахської влади із запрошеними нею самою окупантами. І тут може зайти дуже далеко”, – висловив свою думку Ейдман.

Він зазначив, як наполегливо президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв почав випроваджувати зі своєї країни війська ОДКБ, введені для придушення протестів. Росія ж покидати країну так швидко, очевидно, не планувала – її військові продовжують брати під контроль об'єкти.

На тлі подій, що відбуваються, РФ вдається до "традиційного" для себе економічного тиску – забороняє ввезення у країну казахстанських м'яса та молока.

Паралельно спалахує скандал із призначенням новим міністром інформації Казахстану якогось Аскара Умарова, який раніше відзначився антиросійськими заявами. У Москві це кадрове рішення викликає дуже гостру реакцію.

"Це прямий сигнал Токаєва й еліт Казахстану на адресу Росії: переділити портфелі допомогли, а тепер звалюйте звідси", – вважає Ейдман.

Він впевнений, що у Москві таке ставлення сприйняли дуже болісно.

“Я говорив із казахами на акціях протесту, вони готові до запеклого опору окупації  говорили й про перспективи партизанської боротьби... Окупації протистоятиме не лише населення, а й влада Казахстану. Проти загарбників об'єднаються навіть люті вороги. Усі вони – люди суворі, розкотять окупантів – мало не здасться”, – констатував російський опозиціонер.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Гордон попередив Казахстан: “Пролунають голоси: "Росія, прийди"! І Росія прийде”.

Ми також писали, що Казанський висловився про вчинок Кремля у Казахстані: "Ця історія росіянам ще відгукнеться".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Игорь Эйдман

Останні новини