11 січня 2022, 20:27

“Путін потрапив у ще одну халепу, що наростає”, – Піонтковський

Рішення Росії про введення військ до охопленого протестами Казахстану – це дуже серйозна помилка, вважає Андрій Піонтковський.

“Путін потрапив у ще одну халепу, що наростає”, – Піонтковський

Російський політолог Андрій Піонтковський впевнений, що Росії ще відгукнеться рішення про введення військ для придушення протестів у сусідньому Казахстані.

Таку думку він висловив у етері "24 каналу".

Щоб обґрунтувати введення у власну країну військ країн ОДКБ, президенту Казахстану Касиму-Жомарту Токаєву довелося вигадати досить неправдоподібну історію про те, що протести організували нібито "20 тисяч терористів". І ця брехня породжує нову.

Тепер він розповідає про викрадення цими "терористами" своїх побратимів із моргів, бо не може пред'явити їх громадськості.

Єдиний “терорист”, якого режим Токаєва зміг показати, виявився у Киргизії джазовим піаністом. Він пізніше повідомив, що дав свідчення під тортурами. Його затримання викликало дипломатичний скандал. Президент Киргизстану на знак протесту навіть відмовився брати участь у засіданні ОДКБ.

“Токаєв справляв сьогодні враження абсолютно шаленої людини. Легенда... просто валиться на очах і ховає під собою Токаєва”, – зазначив Піонтковський.

І дозвіл цій легенді ставить під ще більше питання історію з введенням військ РФ і Білорусі до Казахстану. Йдеться про військове втручання у внутрішні справи суверенної країни.

"Путін потрапив у ще одну величезну халепу, що наростає", – констатував Піонтковський.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Токаєв назвав дату виведення військ ОДКБ із Казахстану й анонсував реформи.

Ми також писали, що Росія відмовляється йти з Казахстану попри слова Токаєва про виведення військ.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини