6 січня 2022, 10:53

"Назарбаєв був ще тим русофобом", – Злий Одесит про важливий нюанс бунту у Казахстані

Токаєва звинуватили у зраді національних інтересів Казахстану на тлі введення у країну російських військових.

"Назарбаєв був ще тим русофобом", – Злий Одесит про важливий нюанс бунту у Казахстані

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, звернувшись за військовою допомогою до Росії на тлі заворушень у країні, в очах казахстанців перетворився на зрадника, заявив відомий український військовий експерт Олександр Коваленко (що пише під ніком Злий Одесит).

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook він зазначив, що народ Казахстану за десятиліття безроздільного правління клану Назарбаєва втомився від так званої "стабільності", проте він зберігав незалежність країни та не піддавався тиску Росії.

Його наступник Токаєв виявився слабким президентом і за лічені дні "злив" Казахстан Росії.

"Народ Казахстану за десятиліття безроздільного правління клану Назарбаєва втомився від такої "стабільності", але варто визнати, що Нурсултан був ще тим русофобом. Тепер же Токаєв за лічені дні "злив" Казахстан Росії, виявившись не просто поганим президентом, а ставши, по суті, зрадником", – зазначив експерт.

За словами Коваленка, важливо наголосити, що протести почалися 2 січня, їх напруження припало на 4 січня, а вже 5 січня Токаєв запросив у країну чужі війська.

"Тобто, це просто тотальна недовіра до силових структур Казахстану в їх здатності контролювати ситуацію. Думаєте, це додасть лояльності силовикам до такого "президента"? Той самий випадок, коли Назарбаєв виглядає патріотом..." – зазначив він.

Повідомлялося, що до Казахстану можуть увійти "миротворці" з РФ і Білорусі, оскільки президент країни попросив допомоги в ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку) у подоланні "терористичної загрози". Спочатку ЗМІ розповсюдили інформацію, нібито у військовому союзі вже заявили, що незабаром відправлять туди війська. Наразі ці дані підтвердив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян. Він розповів про ухвалення рішення на користь звернення президента Токаєва.

Раніше про ситуацію у Казахстані висловилися у Євросоюзі. У Брюсселі назвали неприпустимими дії, які можуть призвести до ескалації насильства, але при цьому підтвердили право казахстанського народу на мирний протест.

Нагадаємо, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до глав держав-членів ОДКБ по допомогу через ситуацію у республіці. Те, що відбувається у країні, він назвав "зовнішньою агресією" та заявив про "загрозу для цілісності держави".

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини