27 грудня 2021, 14:18

"Поки Путін зі зграєю пропагандистів кричать", – Казанський про нову ідею України щодо Донбасу

Україна готова зробити крок назустріч своїм українцям ОРДЛО, який російська пропаганда адекватно пояснити не зможе.

"Поки Путін зі зграєю пропагандистів кричать", – Казанський про нову ідею України щодо Донбасу

Обов'язкове встановлення програми "Вдома" при перетині контрольних пунктів в'їзду - виїзду на Донбасі може бути скасовано. Про це заявила міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Відомий український журналіст і блогер Денис Казанський на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook зазначив, що Україна готова здійснити ще один крок назустріч своїм співгромадянам із ОРДЛО, який російська пропаганда адекватно пояснити просто не зможе.

Казанський зазначив, що ця програма дійсно є проблемою для людей, оскільки з ОРДЛО через лінію розмежування їздить велика кількість пенсіонерів, у яких смартфонів просто немає. За його словами, більша частина пенсіонерів з окупованої частини Донбасу користується найдешевшими та найстарішими моделями телефонів, і вони не можуть встановити програму.

Казанський зазначив, що їм такий крок України суттєво спростить життя. Більше того, мешканці ОРДЛО вкотре переконалися у існуванні прірви між заявами російської пропаганди та реальністю.

"Гарний приклад провалля між реальністю та російською пропагандою. Поки Путін з усією своєю зграєю придворних пропагандистів кричать про "український фашизм" і "геноцид Донбасу", жителі непідконтрольних районів продовжують масово їздити на підконтрольну територію, не бачачи для себе у цьому жодної загрози. А "прокляті фашисти" не тільки не піддають їх масовим репресіям, а й увесь час думають про те, як допомогти своїм громадянам", - зазначив Казанський.

У коментарі Казанський також відповів на питання щодо ставлення мешканців ОРДЛО до України.

Раніше нардеп від "Слуги народу", представник президента у Конституційному Суді України Федір Вениславський роз'яснив, як ухвалення ініційованого Зеленським закону про подвійне громадянство позначиться на мешканцях захоплених регіонів України, які були змушені отримати російські паспорти і при цьому мають українські паспорти.

Нагадаємо, Кабмін вигадав, як карати за заперечення окупації Криму та слова про "громадянську війну" на Донбасі.

Зазначимо, у Росії було проведено опитування щодо ставлення росіян до українців на тлі постійних розбіжностей і конфліктів починаючи з 2014 року. Як виявилось, лише 11% опитаних назвали українців своїми ворогами.

Автор: Денис Казанский

Останні новини