24 грудня 2021, 21:20

Яценюк: "Арешт Порошенка матиме для Зеленського непоправні наслідки, хай спитає Януковича"

Експрем'єр України Арсеній Яценюк виступив на підтримку колишнього президента Петра Порошенка, якого підозрюють у держзраді.

Яценюк: "Арешт Порошенка матиме для Зеленського непоправні наслідки, хай спитає Януковича"

Колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає помилкою кримінальну справу щодо державної зради, яку завели стосовно експрезидента Петра Порошенка.

Зі своїм коментарем політик виступив на особистому акаунті у Facebook, передає Діалог.UA.

Спроба арешту Порошенка матиме для (чинного президента України – ред.) Зеленського непоправні наслідки. Можна спитати у (експрезидента України) Януковича”, – написав Яценюк.

Суддям, які розглядатимуть цю справу, він пророкував долю Родіона Кірєєва. Це колишній суддя Печерського райсуду Києва, який відправив за ґрати лідера партії “Батьківщина” Юлію Тимошенко. У 2014 році він втік до Росії, де, ймовірно, працює адвокатом. В Україні Кірєєв перебуває у розшуку за підозрою у винесенні свідомо неправдивого судового рішення.

"Ще є можливість зупинитися", – написав Яценюк.

Справу Порошенка він назвав "політичним переслідуванням". Політик закликав владу не сіяти розбрат, а об'єднати зусилля з опозицією та народом для захисту України перед новим російським вторгненням.

Контекст:

У грудні 2021 року ДБР вручило Порошенку підозру у держзраді. Слідство вважає, що він може бути причетний до незаконної закупівлі вугілля на окупованому Росією Донбасі.

Печерський райсуд Києва, за даними ЗМІ, дав дозвіл на арешт колишнього президента з можливістю виходу під заставу за 1 млрд гривень.

Цікаво, що Порошенка у країні немає. Разом зі своєю дружиною Мариною він покинув Україну ще до вручення підозри. І обіцяє повернутися лише після Нового року.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Береза висловився про заставу для Порошенка: "А чому не 5 мільярдів? Чи 1 мільярд звучить красиво?"

Ми також писали, що Кличко попередив про “шкоду державі” через справу Порошенка.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Арсений Яценюк

Останні новини