22 грудня 2021, 13:12

"Може, Кремль бреше?" – у заяві Путіна про Україну знайшли нестиковку

У соціальній мережі засумнівалися відносно аргументів Путіна щодо вступу України до НАТО.

"Може, Кремль бреше?" – у заяві Путіна про Україну знайшли нестиковку

У соціальних мережах обговорюють погрози російської влади та заяву глави Кремля Володимира Путіна, який раніше висунув ультиматум НАТО. За словами Путіна, якщо інфраструктура НАТО рухатиметься далі та з'явиться на території України, скоротиться  час підльоту ракет до Москви.

Про це глава Кремля заявив на розширеному засіданні колегії Міністерства оборони напередодні.

Однак користувачі відзначають спірну заяву російського президента, оскільки три країни Балтики вже входять до складу Альянсу та знаходяться на такій відстані від Москви, як і крайня частина кордонів України.

Користувач Pan Doktor на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter зазначив резонне питання: на карті чітко видно, що час підльоту ракет до Москви ніяк не збільшився б, якби Україна вступила до НАТО. Латвія, що входить до складу Альянсу, знаходиться на аналогічній відстані від Москви, проте цей факт російська влада намагається не помічати.

"На карті видно, що "час підльоту ракет до Москви" ніяк не збільшився б, якби Україна вступила до НАТО, адже від Латвії, країни НАТО, така сама відстань до бункера. Може, Кремль бреше, що справа у цьому?" – зазначив автор.

Його повідомлення викликало велику кількість ретвітів і коментарів, у яких користувачі згодні з неоднозначною позицією Москви. Більше того, вже зараз відстань від Естонії, що давно вступила до НАТО, до російського Санкт-Петербурга становить всього 150 км.

Користувачі зазначають, що колишня радянська авіабаза, яка розташована в Лієлварді (Латвія), стала новою військовою базою НАТО. Тут у безпосередній близькості від російських кордонів будуть датські винищувачі F-16, військово-транспортні літаки та дальні безпілотні літальні апарати.

Раніше видання The Wall Street Journal повідомило, що в адміністрації президента США розглядають запит України на закупівлю ПЗРК Stinger і гелікоптерів Black Hawk у зв'язку з концентрацією російських військ біля українських кордонів. При цьому у статті наголошується: у Білому домі не залишають спроб дипломатичним шляхом змусити Росію відмовитись від військової кампанії.

Крім того, повідомлялося, що США підштовхують союзників у Євросоюзі до вироблення пакету санкцій проти банківської та енергетичної сфер Росії.

За даними соцопитування, на сьогодні більшість українців виступає за входження країни до НАТО.

Автор: Сеть

Останні новини