19 грудня 2021, 19:05

"Оптимістичні результати!" – Злий Одесит прокоментував велику НП у російській армії

Якщо Москва добудує корвет, то РФ, крім економічних втрат, отримає явно аварійну бойову одиницю.

"Оптимістичні результати!" – Злий Одесит прокоментував велику НП у російській армії

Відомий український військовий експерт Олександр Коваленко, який пише у Мережі під ніком Злий Одесит, прокоментував велику аварію на суднобудівній корабельні у російському Санкт-Петербурзі, де на корветі "Проворний" напередодні сталася сильна пожежа.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Коваленко зазначив, що внаслідок пожежі вогонь знищив практично всю надбудову, яка під впливом високої температури провалилася.

До того ж пожежа була настільки сильною, що практично всі пускові шахти корабля вигоріли, деформувалися та відновленню не підлягають.

Коваленко підкреслив, що навіть у разі, якщо Москва ухвалить рішення добудувати корвет, окрім великих коштів, Росія не зможе отримати гарантій щодо якості виконання робіт із його будівництва, а російський бюджет зазнає фінансових втрат.

"Грубо кажучи, якщо його добудують, то це не лише позбавить енну кількість пенсіонерів своєчасних пенсій, а вчителів зарплат, а й дозволить спустити на воду явно аварійну бойову одиницю. Погодьтеся – оптимістичні результати!" – зазначив експерт.

17 грудня на території пітерського суднобудівного заводу "Північна Верф" у Великій Турухтанній гавані біля будинку № 6 спалахнув військовий корабель, що будується для ВМФ Росії. Як пише ТГ-канал Readovka, вогнем була охоплена верхня палуба військового корабля "Проворний". Площа займання – понад 80 квадратних метрів.

Як повідомляв Діалог.UA раніше, у грудні 2019 року в окупованому Севастополі потонув плавучий док ПД-16, у якому знаходився підводний човен, що знаходився раніше у складі Чорноморського флоту.

Військова поліція оточила місце події та заборонила знімати те, що відбувається.

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини