15 грудня 2021, 16:32

Німеччина відвертається від Кремля: новий голова МЗС ФРН "атакує" "Північний потік – 2"

У Німеччині до влади прийшли сили, які, на відміну від уряду Ангели Меркель, не хочуть грати у піддавки із Кремлем.

Німеччина відвертається від Кремля: новий голова МЗС ФРН "атакує" "Північний потік – 2"

Політичні події, які зараз відбуваються у Німеччині, грають на руку Україні. На зміну Ангелі Меркель до влади прийшов уряд Олафа Шольца, який набагато жорсткіше ставиться до Москви.

Про це у своєму відеоблозі на YouTube розповів журналіст, головний редактор Newsader Олександр Кушнар, передає Діалог.UA.

Один із найзапекліших противників Кремля в уряді Шольца – новий голова МЗС Німеччини Анналена Бербок. Днями вона виступила категорично проти сертифікації російського газопроводу "Північний потік – 2", нагадавши, що він не відповідає європейському законодавству.

Йдеться про антимонопольну вимогу, згідно з якою одна й та сама компанія не має права одночасно займатися видобуванням і транспортуванням газу до Європи. Саме цим і займається російський "Газпром".

Наразі сертифікацію "Північного потоку – 2" зупинено та з'явилися шанси, що газопровід не буде запущений у тому вигляді, у якому цього хотілося б Москві.

"Бербок обрала жорсткий варіант, хоча могла надіслати оптимістичний сигнал Кремлю. Це дуже показово... Раніше Бербок називала газопровід "геополітичним інструментом Кремля", зараз від своїх слів не відступила. У тих рамках, які їй дані, вона вибирає найжорсткіші та найнеприємніші" для РФ заяви", – заявив Кушнар.

Шольц у своїх висловлюваннях більш стриманий. Водночас він чітко висловився за захист українського суверенітету. Новий канцлер Німеччини приєднався до попередження, яке Захід надіслав Кремлю у зв'язку з концентрацією військ РФ біля кордону. Він пообіцяв РФ велику ціну за нову агресію, а також дав зрозуміти, що "Північний потік – 2" при цьому сценарії може бути не запущений взагалі.

"Весь німецький уряд Олафа Шольца загалом займає вкрай незручну для Кремля позицію. Це дуже контрастує з тим, як поводився уряд Ангели Меркель, який до останнього захищав інтереси Кремля, "Газпрому". Меркель стала прямим лобістом "Північного потоку – 2"", - заявив Кушнар.

Він зазначив, що багато років Берлін грав у піддавки із Кремлем. Він дав лідеру РФ не лише "Північний потік – 2", а й Мінські угоди, які вкрай невигідні Києву та нездійсненні.

А нещодавно з'ясувалося, що Меркель ще й блокувала постачання озброєння Україні. Заборона не була знята навіть в останній місяць, коли РФ розпочала масштабне перекидання військ до кордону, а західні розвідки в один голос говорили про підготовку до вторгнення.

"Тепер є надія, що ця політична прости***ія піде у минуле та новий німецький уряд розмовлятиме з Кремлем інакше", – констатував журналіст.

Раніше США та Німеччина домовилися про "рішучу відповідь" у разі вторгнення Росії в Україну.

Ми також писали, що Скабєєва повідомила росіян про рішення нової влади Німеччини: "Не дуже приємна новина".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Александр Кушнарь

Останні новини