23 листопада 2021, 19:32

Саша Сотник назвав дату ймовірного вторгнення військ Росії в Україну

Кремль може зважитися на нове військове вторгнення в Україну вже до Різдва, вважає журналіст Олександр Сотник.

Саша Сотник назвав дату ймовірного вторгнення військ Росії в Україну

На тлі концентрації російських військ на кордоні України у Москві посилилася войовнича риторика. Ризик нової ескалації дуже великий.

Про це у своєму блозі у Telegram заявив російський журналіст та опозиціонер Олександр Сотник, передає Діалог.UA.

"Відразу кілька "печерних мислителів" заявили про неминучість війни на українському напрямі. Владислав Сурков… розповів про те, що "імперія неминуче розширюватиметься". ГРУшник Стрєлков підтвердив, що подальша ескалація – справа вирішена. І, нарешті, політолог Сатановський висік іскри копитами, заявивши, що це буде ще й протистояння Заходу", – розповів Сотник.

Він констатував, що режим Володимира Путіна "вагітний війною".

"Жахливий плід дозріває, і води скоро відійдуть. Коли саме? Я б радив не розслаблятися... Може розродитися війною якраз до Різдва – десь 24 – 25 грудня", – висловив думку журналіст.

Контекст

Росія знову почала стягувати війська до кордону України у листопаді 2021 року. Масштаби російської активності турбують не лише Київ, а й Захід. Розвідка США вважає, що це не загроза, а справжня підготовка до війни, ескалація може розпочатися вже за кілька тижнів.

А керівник Головного управління розвідки Міноборони України заявив, що вторгнення Кремль планує на січень – лютий 2022 року.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Валерій Соловей висловився про загрозу вторгнення військ РФ до України: "Операція готується цілком серйозно".

Ми також писали, що Путін має кілька сценаріїв щодо вторгнення в Україну.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Саша Сотник

Останні новини