22 листопада 2021, 16:06

РФ введе на Донбас армію під виглядом "миротворців", території "ЛДНР" розширять, – Солодков

Олександр Сладков наголосив, що Росія веде на окуповану частину Донбасу армію під виглядом миротворців.

РФ введе на Донбас армію під виглядом "миротворців", території "ЛДНР" розширять, – Солодков

Російський журналіст і військовий кореспондент телеканалу "Россия – 1" Олександр Сладков на тлі повідомлень у західних ЗМІ про підготовку повномасштабного вторгнення російської армії на територію України зробив заяву про введення контингенту "російських миротворців" на окуповану частину Донбасу.

На додаток, у своєму телеграм-каналі Сладков заявив, що російські військові розпочнуть наступ на територію України для збільшення території ЛДНР до повних розмірів Донецької та Луганської областей. Зараз російські найманці й армія РФ контролюють лише близько 30% території Донбасу.

Сладков наголосив, що військова операція проводитиметься виключно силами підрозділів російської армії.

"Я припускаю, що миротворча операція Росії на Донбасі буде. Але йдеться про примус до миру та відновлення "ЛНР" і "ДНР" у повноцінних межах колишніх Луганської та Донецької областей із досвіду західних КФОР на Балканах. Щодо майбутньої ролі "народних міліцій" "ЛДНР". А вони у разі силової реакції Росії ніде та ні у чому не братимуть участі. Донбас буде однією з двох сторін, що розводяться", – заявив російський журналіст.

За словами Сладкова, приводом для початку російського вторгнення стане загострення на передовій Донбасу, російські військові планують вийти на лінію розмежування під виглядом миротворців.

"На лінії розмежування стануть миротворці та, я впевнений, російські. Приводом для початку миротворчої операції Росії на Донбасі може стати загострення на фронті війни та зручні економічні та зовнішньополітичні умови для Росії",  – наголосив Сладков.

Раніше повідомлялося, що Пентагон стурбований ситуацією на українському кордоні: військову активність РФ ретельно контролюють США. За відомостями американської представниці, через агресію з боку РФ, яка продовжується 8-й рік, вже загинуло понад 13 тис. громадян на Південному Сході України. При цьому десятки тисяч було поранено, ще понад 1,5 млн людей вимушено стали переселенцями та біженцями.

Нагадаємо, міжнародні експерти оприлюднили докази воєнної агресії РФ в Україні.

Також повідомлялося, що напередодні у США закликали відправити Україні додаткові війська.

Французька сторона висловила стурбованість погіршенням ситуації з безпекою в Україні та застерегла Москву від подальшої ескалації. Міністри нагадали Кремлю про зобов'язання Росії у рамках ОБСЄ щодо діяльності військових і прозорості їх пересування, а також заявили про необхідність організації найближчим часом саміту у "нормандському форматі" на рівні глав держав.

Автор: Сеть

Останні новини