10 листопада 2021, 11:32

"Разумков шле собі привіт із 2019 року", - у Мережі спливло "незручне" відео про ексспікера Ради

Разумкова звинуватили в обмані своїх виборців через відеофрагмент інтерв'ю, яке він дав журналісту Дмитру Гордону у 2019 році.

"Разумков шле собі привіт із 2019 року", - у Мережі спливло "незручне" відео про ексспікера Ради

В Інтернеті з'явилося відео, яке, на думку користувачів соцмереж, поставило у складне становище депутата Дмитра Разумкова, що раніше був відправлений у відставку з посади голови Верховної Ради. У Мережі показали фрагмент інтерв'ю, яке Разумков дав журналісту Дмитру Гордону у 2019 році.

Зауважимо, що Разумков говорить про принципи, які згодом сам грубо порушив: йдеться про імперативний мандат і відставку з посади народного депутата у разі, якщо позиції політика та його політичної партії розійшлися вже після потрапляння до Парламенту. Через 2 роки після інтерв'ю Разумков потрапив у ситуацію, коли розійшовся у поглядах зі "Слугою народу", від якої й був обраний до Ради.

Наслідуючи озвучені принципи, Разумков повинен подати у відставку, про що він і заявив Гордону в інтерв'ю. Фрагмент відео у своєму телеграм-каналі опублікував колишній депутат і журналіст Сергій Лещенко.

"Дмитро Разумков зразка 2019 року шле привіт Дмитру Разумкову зразка 2021-го. Два роки тому в інтерв'ю Гордону ще молодий і скромний Разумков дуже містко описав поведінку подібних собі політиків. І з глибини 2019 року Разумков підтримав імперативний мандат, закликав себе нинішнього скласти повноваження депутата, піти на нові вибори та підтвердити довіру громадян", - зазначив Лещенко.

Як повідомлялося раніше, Рада звільнила Дмитра Разумкова з посади спікера 7 жовтня після неодноразових заяв голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії про підготовку рокірування у владі. Однією з причин рішення Парламенту ЗМІ називали невдоволення Банкової надмірною політичною самостійністю спікера. На Банковій запевняють, що розколу у політсилі немає.

Новим головою Парламенту став Руслан Стефанчук.

Вже після відставки Дмитро Разумков натякнув на бажання поборотися за пост президента на майбутніх виборах.

1 листопада політик анонсував створення нової політичної партії, яка виконає обіцянки, дані "Слугами народу". 

Автор: Сергей Лещенко

Останні новини