9 листопада 2021, 17:19

"Сьогодні день із розряду "Як я і говорив", - Злий Одесит про велику проблему російського флоту

Ремонт єдиного у РФ авіаносного крейсера затягнеться на довгі роки.

"Сьогодні день із розряду "Як я і говорив", - Злий Одесит про велику проблему російського флоту

Відомий український військовий експерт Олександр Коваленко прокоментував продовження термінів ремонту російського авіаносного крейсера "Адмірал Кузнєцов", який із великими зусиллями намагається відновити російська влада.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Коваленко прогнозує, що російський корабель простоїть на ремонті ще не один рік.

Таким чином, корабель, який не виконує бойових завдань із 2017 року, може простояти на ремонті як мінімум 7-8 років. Контракт на модернізацію на суму 86 мільярдів рублів було укладено ще у квітні 2018 року.

"Схоже, сьогодні день із розряду "Як я і говорив". Власне, навіть не сумнівався у тому, що не здадуть у 2022 році, але мав сумніви щодо того, що це їм вдасться у 2023-му. Сумніви свої про 2023 рік я виклав ще 2 тижні тому у статті "Хроніки нескінченного ремонту "Адмірала Кузнєцова". Хто знає, можливо, і вони підтвердяться, як і всі попередні", - зазначив експерт.

На думку Олександра Коваленка, сучасній Росії у її технічних і технологічних реаліях важко опанувати процеси створення та проведення технічного обслуговування складних силових агрегатів.

Варто зазначити, що докування крейсера росіяни планували здійснити влітку цього року, це дозволило б повернути "Адмірала Кузнєцова" російському флоту у 2022 році. Однак наразі кінцева дата невідома. Планувалося, що "Адмірал Кузнєцов" повернеться до роботи наприкінці 2021 року, але відремонтувати його не встигають. Терміни перенесли як мінімум на рік нібито через "погодні умови".

Раніше Діалог.UA повідомляв, що атомний крейсер ВМС РФ "Адмірал Нахімов" на ремонті вже 25 років - флот Росії може опинитися без флагмана.

Ми також писали, що Роман Цимбалюк прокоментував НП з авіаносцем "Адмірал Кузнєцов": "Кузя", не зупиняйся".

Автор: Сеть

Останні новини