8 листопада 2021, 18:35

”Путін руками Лукашенка розпочав активну фазу гібридної війни проти ЄС”, – Сотник

Міграційна криза, що почалася на білорусько-польському кордоні влітку, досягла апогею. Сотні нелегалів штурмують кордони, сподіваючись прорватися до ЄС.

”Путін руками Лукашенка розпочав активну фазу гібридної війни проти ЄС”, – Сотник

Польське МЗС звинуватило Мінськ у прагненні довести ситуацію до жертв. На тлі ескалації Литва передислокує свої війська. У Польщі 12 тисяч військових перебувають у бойовій готовності.

Російський журналіст і блогер Олександр Сотник попереджає, що ситуація, що виникла на кордоні, — лише початок атак: 

"Якщо ніхто не наважується назвати те, що відбувається, певним словом, скажу сам. Путін руками Луки почав активну фазу гібридної війни проти ЄС. Як там баболюбні євро-політикани, готові до напливу красенів з Ірану, Іраку та Афганістану? Але ж це лише початок".

Вранці 8 листопада з'явилася інформація про групу мігрантів, які прямують у бік пункту пропуску "Брузги". Серед мігрантів є вагітні жінки та неповнолітні діти. Багато хто стверджує, що у них немає теплих речей, їжі та води.

Польща звинуватила Білорусь у провокуванні кризи, яка може призвести до людських жертв. Раніше Варшава заявляла про намір боротися з нелегалами, яких Білорусь сотнями приводить до кордону та змушує незаконно проникати на територію Польщі.

Сьогодні мігранти зламали залізні огорожі та кидали у прикордонників каміння та палиці. Силовий блок Польщі ухвалив рішення щодо посилення охорони кордонів.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Саша Сотник

Останні новини