5 августа 2015, 17:20

Меморіал Голодомору відкрився у Вашингтоні

Пам'ятник зображає поле пшениці і слова: "Голодомор 1932-1933. У пам'яті мільйонів невинних жертв штучно створеного голоду в Україні, спланованого і реалізованого тоталітарним сталінським режимом".

Меморіал Голодомору відкрився у Вашингтоні

Меморіал Голодомору був встановлений в самому центрі Вашингтона, округ Колумбія, недалеко від Капітолію, 4 серпня, згідно з даними офіційного сайту посольства України у Сполучених Штатах.

У заході взяли участь Валерій Чалий, посол України в США, Лариса Курилас, артистка, Михайло Савків, голова Амереканського Комітету за визнання українського Голодомору геноцидом 1932-1933, архітектори, а також представники лісової компанії та ливарної компанії, говориться в доповіді.

У 2006 році Конгрес США санкціонував уряд України створити меморіал на федеральних землях в окрузі Колумбія, щоб вшанувати пам'ять жертв Голодомору, який стався в Україні у 1932-1933 рр.

З тих пір уряд України, в тісній співпраці з українською громадою, працював над реалізацію цього проекту.

Освячення Меморіала Голодомору заплановане на 7 листопада 2015.

Як повідомляв УНІАН, видатний дослідник Голодомору Роберта Конквеста, помер від пневмонії в Пало-Альто, штат Каліфорнія, 3 серпня 2015, у віці 98 років.

У 1986 році опублікував " Жнива скорботи: радянська колективізація голодомор", де розповідає про колективізацією сільського господарства в Україні та в інших країнах в СРСР, під керівництвом Сталіна в 1929-31, і як результат: голод, в який мільйони селян загинуло, депортації в трудові табори, і винищення. У цій книзі, Конквест притримується думки, що голод був запланованим актом геноциду.

Підготовлено за матеріалами "UNIAN".

Последние новости