27 марта 2017, 21:13

Відмовився покинути власний офіс: слідом за Навальним заарештували главу його передвиборчого штабу

Сьогодні, 27 березня, Симоновський суд Москви визнав Леоніда Волкова, главу передвиборчого штабу Олексія Навального, винним у непокорі співробітникам правоохоронних органів і заарештував його на 10 діб.

Відмовився покинути власний офіс: слідом за Навальним заарештували главу його передвиборчого штабу

Передає "Диалог.UA".

Причиною затримання глави передвиборчого штабу Навального стала його відмова покинути офіс на вимогу поліції, коли правоохоронці шукали там вибухівку.

В свою чергу Волков пов'язує його затримання із тим, що вів пряму трансляцію антикорупційного мітингу.

"Я з 8 ранку перебував у ефірі і вів пряму трансляцію. Перший раз поліцейські прийшли в офіс ФБК о третій годині дня. Вони оглянули приміщення разом з собакою і пішли», - розповів він.

Однак згодом правоохоронці повернулись і знову попросили всіх вийти. За словами Волкова, його та інших співробітників Фонду боротьби з корупцією затримали і доставили у відділок поліції, де було складено протокол про затримання у зв'язку із тим, що в офісі ФБК спрацювала пожежна тривога. Проте в документах, які були подані в суд, вже йдеться про бомбу.

Як стало відомо, про вибухівку повідомив невідомий. Ця особа зателефонувала до поліції та розповіла, що заклала у будівлю ФБК вибуховий пристрій. Згодом правоохоронці визнали це повідомлення недостовірним.

Раніше повідомлялося, що опозиційний російський політик Олексій Навальний, затриманий в неділю, 26 березня, під час антикорупційного мітингу, сьогодні постав перед Тверським судом Москви.За непокору правоохоронцям в момент затримання йому доведеться відсидіти 15 діб.

Последние новости