26 марта 2017, 18:35

Гарячі дні в Москві: поліція незаконно затримала увесь офіс Навального

Поліцейські затримали співробітників офісу Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального, начебто за незаконну трансляцію з місця масових протестів.

Гарячі дні в Москві: поліція незаконно затримала увесь офіс Навального

Затриманим повідомляють різні причини арешту: від незаконної відеотрансляції з акцій протесту в Москві і Санкт-Петербурзі до закликів до ворожнечі та ненависті.

Факт затримання підтвердив і сам голова фонду Олексій Навальний на своїй сторінці у Twitter/

У той же час журналіст Леонід Волков повідомив, що його затримали за те, що він не узгодив трансляцію заходів із центру Москви з адміністрацією, хоча в російському законодавстві нічого не сказано про необхілність отримання дозвілу на відеотрансляцію.

"Майор Шарухен запитує: "А ваша трансляція була узгоджена а в ній точно не було незаконних закликів? Поїдуть зараз в ОВС "Данилівський", оскільки, звичайно, відповідати товаришу майору про "узгодженість трансляції" я без адвоката не збираюся", -  написав журналіст, додавши, що йому та іншим журналістам намагаються інкримінувати статтю 282 КК РФ "заклики до ненависті та ворожнечі, а, відповідно, приниження людської гідності".

Наразі ситуація у центрі Москви спокійна, мітингарі пішли з вулиці Пушкінської до Старсного бульвару та вулиці Мала Дмитрівка, звідти колона пересувається на провулок Дегтярний і знову виходить на Тверську.

Нагадаємо, що сьогодні у Москві та Санкт-Петербурзі відбулися акції протесту проти тотальної корупції в Росії. Поліція почала масово затримувати демонстрантів і зараз відомо вже про більше, ніж 200 затриманих. 

Последние новости