30 травня 2024, 15:36

"Червень буде напружений", – Фесенко припустив, яке завдання Зеленський спробує вирішити найближчим часом

У червні Володимир Зеленський може відвідати не тільки Саміт миру у Швейцарії, а й саміт "Великої сімки", який відбудеться в Італії 13–15 червня.

"Червень буде напружений", – Фесенко припустив, яке завдання Зеленський спробує вирішити найближчим часом

Перед Самітом миру Володимир Зеленський може відвідати саміт "Великої сімки", де теж розглядатимуть питання, пов'язані з Україною. На обидва заходи президент України поїде насамперед заради зустрічі з Макроном, заявив український політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко в інтерв'ю Василю Голованову.

"Макрон так багато сильних слів сказав, а слово не горобець. Лідер Франції говорив, що французькі війська можуть опинитися в Україні, якщо Київ цього попросить. Як і коли, в якій формі це можливо? Яким має бути запрошення? Від Зеленського? Від Верховної Ради? Усе це буде обговорюватися", - спрогнозував експерт.

Звісно, у Швейцарії говоритимуть і про подальші перспективи мирних переговорів із РФ, оскільки це Глобальний саміт миру. Також гостро стоїть питання про дозвіл Україні бити західною зброєю по російській території.

Крім того, Фесенко припустив, що Байден все-таки не поїде на Саміт миру, але не з політичних причин, а через те, що через вік йому буде складно витримати два саміти поспіль.

"Мені здається, радники йому сказали: "Давайте не ризикувати, у Вас ще півроку виборчої кампанії, Вам потрібно гроші збирати (а то Трамп Вас уже обігнав зі збору коштів), а не європейські проблеми вирішувати. Замість Вас США гідно представить, наприклад, Блінкен"", - сказав політолог.

Але цілком можливо, що Байден візьме участь у Саміті миру онлайн, у режимі відеоконференції, як це часто робив Зеленський, додав аналітик.


Нагадаємо, у виданні Bloomberg назвали реальну мету Саміту миру в Швейцарії: "Не зупинка війни".

Автор: Владимир Фесенко

Останні новини