30 травня 2024, 07:30

Черник відреагував на заяву Умерова про те, що РФ планує зібрати 200 000 військових біля кордонів з Україною

Петро Чернік пояснив, чому не варто впадати у паніку через заяву Рустема Умерова про те, що РФ планує зібрати 200-300 000 солдатів біля кордонів з Україною.

Черник відреагував на заяву Умерова про те, що РФ планує зібрати 200 000 військових біля кордонів з Україною

На сьогоднішній день Росія має близько 500 000 військових в Україні та поблизу кордонів, а також готується зібрати ще 200-300 тисяч. Про це заявив міністр оборони України Рустем Умеров в інтерв'ю агентству Reuters.

Зі свого боку, полковник запасу ЗСУ Петро Чернік пояснив, чому не варто впадати через це у паніку. За його словами, поки що влада РФ не наважилася оголошувати концепцію "Вставай, страна огромная" та не наважується виходити за мобілізаційні показники у 30-35 тисяч особового складу на місяць.

"Я маю нагадати, що у травні буде абсолютний рекорд зі знищення росіян. Ми точно перетнемо кордон у 30 тисяч осіб, - сказав військовий аналітик. - Якщо дотримуватися цієї філософії насичення та заміщення, то їм потрібно піднімати планку до 60 тисяч. Якщо ж вони підніматимуть її поступово, а ми продовжимо їх винищувати такими ж темпами, то вийти на 200 тисяч плюс до осені буде для них величезним успіхом".

Крім того, Чернік звернув увагу на те, що, на відміну від попередніх двох-трьох тижнів, спостерігається посилення риторики наших союзників про надання нам зброї. Це наштовхує на висновок, що приблизно у середині червня - на початку липня потік зброї має активізуватися. Якщо це станеться, то виникне перспектива деокупації населених пунктів на Харківщині, які противник захопив під час травневої наступальної операції.

Раніше Петро Черник пояснив, чого досягли росіяни під час Харківської операції: "Ці країни тепер думають, на чий бік ставати".

Також  Петро Черник прояснив ситуацію з ракетними обстрілами України: "Ми у завершенні третього циклу".

Автор: Петр Черник

Останні новини