29 травня 2024, 07:30

"Під питанням Чернігівщина", – Світан озвучив причину активізації росіян на нових ділянках фронту

За допомогою відкриття нових фронтів росіяни хочуть реалізувати своє головне стратегічне завдання – вийти на адмінкордони Донеччини та Луганщини, упевнений Роман Світан.

"Під питанням Чернігівщина", – Світан озвучив причину активізації росіян на нових ділянках фронту

Основне стратегічне завдання росіян - це прорвати фронт у районі Донецька та вийти на оперативний простір. Кілька механізованих бригад, свіжих і повністю укомплектованих, очікують на найкращий момент для масштабної атаки, щоб потім одним марш-кидком дійти до кордонів Донецької області. Але для виконання цього завдання окупантам потрібно зменшити на Східному напрямку щільність українських військ, а один із найдієвіших способів - розтягнути фронт і примусити військове керівництво України перекинути війська чи резерви, що там скупчені, на інші ділянки фронту.

Про це розповів полковник запасу ЗСУ Роман Світань в інтерв'ю Євгенії Кутнової для YouTube-каналу "Фабрика новин".

"Ось тому ми і бачимо Харківський напрямок. Зараз також є готовність по Сумщині. Під питанням Чернігівський напрямок з боку Росії, з Брянської області, з Климова та Клинців. І не виключається, зокрема, Білоруський напрямок, але як ІПСО", - зазначив військовий експерт.

Наразі з боку Білорусі немає тієї кількості російських військ, які могли б загрожувати нашим кордонам. Ба більше, Лукашенко не дасть змоги росіянам використовувати свою територію для наступу на Україну, оскільки розуміє, що у такому разі позбудеться всієї своєї нафтовій галузі протягом кількох днів.

"У Білорусі всього лише два НПЗ. Один із них, Мозирський, розташований лише за 50 км від України. Один залп дальніх засобів ураження, і немає Мозиря, а це половина економіки Білорусі. Через Мозирський НПЗ качають нафту та, до речі, на Польщу напряму йде, а також на Словаччину та Румунію. Лукашенко точно не дасть можливості росіянам використовувати свою територію", - запевнив Світан.

Таким чином, усі розмови про наступ росіян з боку Білорусі - це чиста ІПСО, спрямована на те, щоб наше військове командування відтягнуло туди війська зі Східного фронту. Також росіяни мають на меті тиск на українське суспільство, яке, за задумом Путіна, має змусити військово-політичне керівництво України піти на умови капітуляції - заморожування бойових дії та щонайменше анексію захоплених територій.

Нагадаємо, Роман Світан розповів, що позбавить армію РФ серйозних позицій у цій війні: "Можна сподіватися, що ближче до осені..."

Автор: Роман Свитан

Останні новини