21 травня 2024, 17:29

"Можна сподіватися, що ближче до осені..." – Світан розповів, що позбавить росіян серйозних позицій у війні

Удари по Криму з боку України позбавлять російську окупаційну армію серйозних позицій у цій війні, зазначив військовий експерт Роман Світан.

"Можна сподіватися, що ближче до осені..."  – Світан розповів, що позбавить росіян серйозних позицій у війні

Крим як непотоплюваний авіаносець дуже небезпечний для України, адже з півострова росіяни працюють практично по двох третинах фронту, починаючи від Одеси та закінчуючи Донецьким напрямком, тому кримські військові об'єкти у вигляді аеродромів і баз зберігання потрібно активно знищувати, заявив полковник запасу ЗСУ Роман Світань в інтерв'ю Євгенії Кутнової для YouTube-каналу "Фабрика новин".

За словами військового аналітика, кількість дальніх засобів ураження, які нам зараз передають США та країни Європи, дає змогу робити позитивні прогнози.

"Можна сподіватися, що ми за кілька місяців, ближче до осені, вже підзачистимо (Крим - ред.) так, що у росіян більше не буде можливості ці дві третини напрямку контролювати за допомогою авіаційних засобів", - сказав Світан.

Також полковник підкреслив, що результат російсько-української та будь-якої іншої війни третього тисячоліття вирішуватиме авіаційна компонента (бомби, ракети, дрони). Позитивний результат Україна зможе отримати лише після того, як почне діставати до Уралу та зачистить усю європейську територію РФ від військових об'єктів, включно з об'єктами військової промисловості (енергетика, вуглеводнева галузь, металургія тощо).


Раніше Роман Світан спрогнозував, яка важлива подія відбудеться на фронті, коли росіяни перестануть на неї чекати.



Автор: Роман Свитан

Останні новини