8 травня 2024, 14:29

Світан спрогнозував важливу подію на фронті, яка відбудеться, коли росіяни "перестануть чекати"

Роман Світан пояснив, чому Кримський міст усе-таки потрібно зруйнувати, незважаючи на повідомлення про те, що РФ майже не використовує його для постачання зброї.

Світан спрогнозував важливу подію на фронті, яка відбудеться, коли росіяни "перестануть чекати"

У британському виданні The Independent написали про те, що Росія побудувала залізницю від Мелітополя до Ростова та тепер практично не використовує Кримський міст для перевезення військових вантажів, мовляв, у руйнуванні моста вже немає нагальної потреби. 

Але з такою думкою категорично не погодився полковник запасу ЗСУ Роман Світан, який в інтерв'ю для YouTube-каналу "Сейчас" заявив, що потік транспорту з військовою амуніцією Керченським мостом зменшено, але не зупинено повністю.

"Автомобільним шляхом по мосту росіяни везуть (зброю - ред.). Також там є поромна переправа, тому потік досить-таки серйозний. Крім того, Кримський міст - це основний механізм перекидання електроенергії з Тамані до Криму", - сказав військовий експерт.

Оскільки електроенергія забезпечує російські військові об'єкти у Криму, Керченський міст однозначно потрібно ліквідувати, вважає Світан. Водночас аналітик спрогнозував, що удару по мосту буде завдано тоді, коли росіяни перестануть чекати на це та послаблять підготовку до протидії.

Автор: Роман Свитан

Останні новини