28 травня 2024, 10:44

"Виникає питання..." – генерал-лейтенант Романенко заявив, що РФ збирає дві армії

Генерал-лейтенант Ігор Романенко не погодився із заявою Івана Тимочка про те, що Росія задіяла всі стратегічні резерви.

"Виникає питання..." – генерал-лейтенант Романенко заявив, що РФ збирає дві армії

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко повідомив, що під час Харківської операції РФ уже задіяла всі свої стратегічні резерви. Однак колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко не погодився з цією заявою. В інтерв'ю Вадиму Герасимовичу для YouTube-каналу Politeka Online військовий аналітик зазначив, що Росія, навпаки, збирає дві армії для угруповання стратегічного рівня. Ці сили росіяни введуть на другому етапі наступальних дій, про який говорить Верховний головнокомандувач.

"Виникає питання: де вони задіюватимуть ці дві армії, а може, й більше? Можуть наростити для наступу на Харків", - припустив Романенко.

Як вважає військовий експерт, РФ зацікавлена у захопленні Києва, але у неї є амбіції не тільки щодо столиці України. Путін може спробувати реалізувати ідею із захопленням Лівобережжя, оскільки російська розвідка бачить, що Київ дуже сильно зміцнюється.

Але, для того щоб налякати Україну та Захід "захопленням Києва", Путін вирішив зіграти у гру: полетів до Білорусі, а також знову почав погрожувати ядерною зброєю, сказав Романенко.

Нагадаємо, Василь Пехньо розповів про ситуацію у районі Білогорівки: "Росіяни розширюють свої зони контролю".

Автор: Сеть

Останні новини